Vučić na sastanku sa prvim čovekom Interpola: Evo koju važnu poruku je preneo predsednik Srbije (FOTO)

- Zahvalni smo što Interpol poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije - izjavio je Vučić

Aleksandar Vučić

Foto: Marko Jovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Interpola, Mengom Hongvejom, koji je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom Interpola i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koje je već pet godina među deset najboljih partnera te organizacije.

Vučić prihvatio poziv da poseti Maroko: Predsednik Srbije zahvalan što ne priznaju Kosovo

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost što Interpol poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i rekao da postoji potreba za produbljivanjem saradnje srpske policije i te međunarodne organizacije, kako bi se zajednički suprotstavili aktuelnim globalnim izazovima.

On je rekao da se, kroz razmenu informacija i iskustava, jača efikasnost MUP Srbije u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i drugih aktuelnih bezbednosnih rizika, poput sajber-kriminala i drugih zloupotreba informacionih tehnologija. Predsednik Vučić je istakao da na taj način policija Srbije daje svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu i svetu.

Ministar Stefanović i Aleksandar Vučić na sastanku sa šefom Interpola-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Intepola Meng je rekao da je ta organizacija spremna za jačanje saradnje sa Srbijom, kao i za jačanje njenih bezbednosnih kapaciteta, posebno zbog njene ključne uloge u regionu, i da očekuje sugestije za budući razvoj Interpola.

Predsednik Vučić je, s obzirom na to da je Meng ujedno i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, istakao spremnost Srbije za jačanje policijske saradnje sa Kinom, izrazivši ujedno zadovoljstvo zbog predstojeće posete toj zemlji, na poziv predsednika Sija, za koju očekuje da da značajan doprinos jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva dveju zemalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA