Vučić doputovao u Kinu: Crveni tepih i počasna garda za predsednika Srbije (FOTO) (VIDEO)

Predsedniku je ukazana čast i time što su sve ulice za prolazak konvoja bile očišćene od saobraćaja tokom njegovog prolaska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Peking, u posetu Kini, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, poznatijem kao letnji Davos.

Na aerodromu u Pekingu predsednik Srbije dočekan je uz najviše počasti, uz gardu kineske vojske, a čast mu je ukazana i time što su sve ulice za prolazak konvoja, duž rute predsednika Vučića, bile očišćene od saobraćaja.

Najznačajnija indijska poseta Beogradu još od Gandija: Potpisani sporazumi, organizovan biznis forum, ugovorena ekonomska saradnja (FOTO)

U delegaciji Srbije, koju predvodi predsednik Vučić, su potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i guvernerka Jorgovanka Tabaković.

Srpska delegacija jutros je stigla u Kinu-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Šef srpske države sastaće se sutra u Pekingu, sa privrednicima, predstavnicima velikih kineskih kompanija i banaka.

Drugog dana boravka u glavnom gradu Kine Vučić će, kako je planirano, imati susret sa predsednikom Kine Si Ðipingom, a nakon sastanka biće potpisani bilateralna dokumenta u prisustvu dvojice predsednika.

Predsednik Si prisustvovaće potpisivanju dva sporazuma sa Srbijom, koncesionim ugovorima, zajam za obilaznicu, što, kako ističu domaćini, predsednik Kine obično ne radi.

Na aerodromu u Pekingu predsednik Srbije dočekan je uz najviše počasti, uz gardu kineske vojske-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U sredu predsednik Vučić sastaće se sa premijerom Kine Li Kećijangom na letnjem Davosu, koji se održava u Tjenđinu.

On će prisustvovati otvaranju 12. godišnjeg sastanka pod nazivom "Novi pobednici", u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, te će imati i sastanke sa guvernerom provincije Hebej, Su Ðinom, i predstavnicima HBIS-a, te i šefom Svetskog ekonomskog foruma Martinom Švabom.

Srpsku delegaciju dočekala je počasna garda kineske vojske-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednici Vučić i Si će, tokom susreta u Pekingu, kako je ranije najavljeno, verifikovati specijalni ekonomski paket od najmanje 10 ekonomskih ugovora kojim će Srbija, pored rešenja za RTB Bor, obezbediti kapitalne investicije u oblasti infrastrukture, saobraćaja, poljoprivrede, industrije i informacionih tehnologija, vredne preko 1,5 milijardi dolara.

Inače, ovogodišnji "letnji Davos" održaće se u znaku Četvrte industrijske revolucije, a ima za cilj da podstakne globalne inovacije i rešenja globalnih izazova.

Kako je najavljeno u saopštenju Svetskog ekonomskog foruma, konferencija će biti najveća do sada, sa više od 2.000 učesnika iz 100 zemalja, koji će razgovarati o principima, protokolima, standardima i rešenjima za održivu budućnost sveta.

U prvom planu posete Kini i za Srbiju će biti ekonomske teme ali, pošto je Kina jedan od naših najvažnijih međunarodnih partnera, kada je reč o Kosovu, to će biti i prilika za razgovore o kosovskom problemu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA