≫ 

U dogovor sa Albancima uvrstiti srpske legitimne interese: Simić otkriva od čega zavisi da li će doći do narednog sastanka u Briselu

- Ono što određeni međunarodni krugovi smatraju rešenjem, to s druge strane u očima Srba i Srbije izgleda kao priznavanje i apsolutno neprihvatanje legitimnih interesa Srba i Srbije u ovom procesu - dodaje Simić

  • 2

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da ono što međunarodni faktor smatra rešenjem kosovskog pitanja, to u očima Srbije i Srba znači priznavanje Kosova, što nisu naši legitimni interesi.

Gospodar Kosova o organizovanju nereda u selu Banje, ubistvu Ivanovića i gde bi se završio novi sukob: Pitali smo ga da li je ubijao za OVK

Kako je naglasio, to bi trebalo da se promeni.

Predstavnici međunarodne zajednice su sve glasniji u oceni da bi Srbi i Albanci trebalo da se dogovore po pitanju Kosova.

Za potpredsednika Srpske liste Igora Simića to je pozitivna stvar, koja bi trebalo da uključi i srpske nacionalne interese.

- Drago mi je da su svi međunarodni faktori podržali stav i samog predsednika Vučića da se mora postići sporazum između Albanaca i Srba. Međutim, raskorak sa našim željama, da do sporazuma dođe, jesu izjave tih istih zvaničnika koji apsolutno ustaju protiv svake ideje koja bi značila poštovanje interesa Srba i Srbije u pitanju rešavanja problema na Kosovu. To je ono što mora da se promeni, jer ono što određeni međunarodni krugovi smatraju rešenjem, to s druge strane u očima Srba i Srbije izgleda kao priznavanje i apsolutno neprihvatanje legitimnih interesa Srba i Srbije u ovom procesu - dodaje Simić.

Potpredsednik Srpske liste tvrdi da i predsednik Vučić i Srpska lista smatraju da dijalog nema alternativu, ali da od Prištine i njene spremnosti da iskreno pristupi ovom procesu zavisi hoće li i kada doći do narednog sastanka u Briselu.

VIDEO: Poruka Igora Simića narodu i predsedniku Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA