Veselji može da vidi Niš, samo sa lisicama na rukama i iz policijskog vozila: Vulinov odgovor predsedniku Skupštine Kosova

Vulin je reagovao na izjavu Kadrija Veseljija da Niš istorijski pripada tzv. "Kosovu“ i da će ga osvojiti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je izjavio da će, ako je Kadriju Veseljiju toliko stalo da dođe do Niša, omogućiti da, kad god bude poželeo, pređe administrativnu liniju i "da ga stražarno sprovedemo do istražnog sudije i upoznamo s pritvorskim kapacitetima u Nišu, što on kao ratni zločinac svakako zaslužuje".

Zatvorska kazna Aljbinu Kurtiju! Lider "Samoopredeljenja" osuđen na 17 meseci zatvora

U saopštenju se kaže da je Vulin reagovao na izjavu Kadrija Veseljija da Niš istorijski pripada tzv. "Kosovu“ i da će ga osvojiti i rekao:

- Pre nego što pošalje bilo čije dete da izgubi glavu, neka se prvo suoči sa pravdom i zločinima koje je počinio i to je jedini način kako će on videti Niš - sa lisicama, u policijskom vozilu, pred istražnim sudijom i odgovarajućim zatvorskim kapacitetima. Teroristi OVK-a nisu došli ni do Niša, ni mnogo dalje, ni u vreme kada je iza njih stajala sva sila NATO pakta - rekao je Vulin.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Dodao je da naravno to ne mogu ni sada da urade, a posebno ne sada kada čitav svet razume i vidi da se Aleksandar Vučić i naša država zalažu i bore za mir, a ne da neko drugi gine i da se narodi ovde sukobljavaju i gledaju kako im generacije nestaju u ratnim sukobima.

Kako je istakao, važno bi bilo da Evropska unija već jednom progovori i kaže „da li taj čovek, koji neprekidno poziva na rat i sukobe, govori i u njihovo ime“.

- Na Kosovu i Metohiji vladaju stranci i imaju političku moć. Pa bilo bi onda vreme da nam objasne da li je to s njihovom voljom ili nije. Ako jeste, ne bi bilo loše da onda svojim biračima u zemljama EU objasne da podržavaju čoveka koji bi sutra njihovu decu da šalje u neki novi rat pa neka oni objasne svojim biračima, poreskim obveznicima i građanima da podržavaju, ili u najmanju ruku tolerišu čoveka koji bi da zapali novi požar na Balkanu, a taj požar bez njihove dece neće moći da prođe - rekao je Vulin.

Ako im je stalo do mira i stabilnosti, do njihove dece, poručio je, neka već jednom obuzdaju tog ratnog huškača i neka omoguće da pravda stigne do njega i to će biti sasvim dovoljno.

Foto: Promo

Podsećamo, prethodno je u ekskluzivnom intervjuu za naš portal, Veselji rekao da njegova izjava treba da se čita u kontekstu izjava visokih srpskih zvaničnika.

- Samo dan pre godišnjice masakra u Račku, načelnik srpskih oružanih snaga pretio je da će osvojiti i ponovo se vratiti na Kosovo. Bio sam vrlo jasan u svojoj izjavi da Kosovari žele mir i prosperitet. Ali niko ne treba da misli o povratku na Kosovo da ubija nevine ljude, civile, i da se ne uzme u obzir naš odgovor. Ako sukob ponovo počne, ako neko pokuša da ponovo podstakne sukob, on se ne bi zaustavio samo sa Kosovom. Kosovo ne bi bilo jedino bojno polje- naglasio je on, konstatujući da mu je ipak draže da "ne govori o sukobima, već da želi da pošalje poruku mira".

- Moja izjava je jasna da Kosovu i Srbiji treba mir, prosperitet i da razmišljamo o budućim generacijama da integrišu naše dve nezavisne zemlje u Evropsku uniju. To je moja poruka svim ljudima u Srbiji. Pominjanje Niša ima istorijski kontekst. Oko 300.000 Albanaca proterano je sa svojih autohtonih teritorija u Srbiji 1878. godine. Dokaz za ovo, možete pronaći u mnogim knjigama koje su objavljene u Srbiji. Samo pomislite na porodična imena mnogih porodica na Kosovu, kao što su Toplica, Kurshumliu, Statovci. Sva ova porodična imena su sela na području Niša.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    19. septembar 2018 | 22:01

    Hahah... Bravo Vuline, na odlicnom odgovoru!

  • Marko

    19. septembar 2018 | 22:03

    Veselji je pomešao grad od tri slova gde ide je Hag.

  • Nidža

    19. septembar 2018 | 17:50

    Veselji, nije dobro došao. Nema šta da traži u Niš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA