Izgubiti život na vojničkoj dužnosti je najveća žrtva koja se može prineti domovini: Vučić uputio telegram saučešća Putinu

- Primite moje iskreno saučešće zbog pogibije pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije, u avionu Iljušin 20, oborenom u Sredozemno more - naveo je predsednik Vučić u telegramu

  • 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, kao i ministru odbrane Sergeju Šojguu, povodom pogibije ruskih vojnika u avionu oborenom iznad Sredozemnog mora.

Ne pada mi na pamet da se pravdam Izetbegoviću oko nabavke oružja: Vučić oštro odgovorio na kritike iz regiona

- Primite moje iskreno saučešće zbog pogibije pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije, u avionu Iljušin 20, oborenom u Sredozemno more. Uveren sam da će ruski narod čuvati sećanje na svoje sunarodnike, koji su izgubili život na vojničkoj dužnosti, što je najveća žrtva koja se može prineti domovini - napisao je Vučić.

Njihova plemenita misija, u težnji da svet bude mirniji i pravedniji, obavezuje nas na večitu zahvalnost, napisao je Vučić, dodavši da je u ovim teškim trenucima srpski narod je uz bratski ruski narod.

- Molim vas da izraze dubokog saosećanja i snažne podrške prenesete i porodicama poginulih pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije - navodi se u pismu predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Molim vas da izraze dubokog saosećanja i snažne podrške prenesete i porodicama poginulih-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ruski avion oboren je u ponedeljak kada je svih 15 osoba koliko ih je bilo u letelici poginulo.

Sirijske snage pomešale su ruski "iljušin Il-20" sa izraelskom letilicom i oborile ga nedaleko od ruske baze Hmejmim u Siriji.

Video: Sibirom grme Putinove rakete! Zapad u strahu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    20. septembar 2018 | 23:16

    Koja katastrofa, kako je moguce da pobiju svoje zastitnike,ovo je los znak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA