Van Skupštine ujedinjeni, u Skupštini razjedinjeni: Ništa od zajedničkog poslaničkog kluba Saveza za Srbiju

Poslanici stranaka, koje su članice SzS, održali su konferenciju za novinare

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da poslaničke grupe osnivača Saveza za Srbiju zadržavaju svoju autonomiju u delovanju u parlamentu, ali sarađuju po zajedničkim temama iz platforme od 30 tačaka.

Vanredna sednica Skupštine Srbije: Na dnevnom redu ukidanje Zakona o smanjenju penzija

Obradović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstvnicima Narodne stranke i Demokratske stranke u Skupštini Srbije rekao da se jedna od tih tačaka tiče vraćanja protivustavno smanjenih penzija, uz nadoknadu svih prethodnim umanjenja.

Goran Ćirić, ispred DS, rekao je da su neprihvatljive izmene zakona o PIO, jer nema definisanih odredbi koji se bave vraćanjem oduzetih penzija, a to je suma od 200 miliona evra godišnje, odnosno 800 miliona za protekle četiri godine.

On je podsetio da je stara devizna štednja morala da se vrati i da je to trajalo 15 godina, ukazujući i da je neprihvatljivo da vlada uvodi diskreciono pravo usklađivanja penzija.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da je sa udruženjima penzionera, a ne PUPS, popdnela amandman da se penzuije vraćaju onoliko meseci koliko su oduzimane.

- Ukoliko taj amandman ne bude prihvaćen, izaći ćemo sa štandovima da prikupljamo potpise da se vrate penzije, da se vladi oduzme diskreciono pravo da deli milostinju, umesto da penzije usklađuju dva puta godišnje, kao i da se ustanovi institut minimalne penzije - rekla je Rašković Ivić.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • janja

    22. septembar 2018 | 07:47

    Opozicija je smesna.

  • Milena

    22. septembar 2018 | 08:13

    Pokrite se ušima i bolje ćutite.

  • Marko

    21. septembar 2018 | 21:01

    Sve sto je opozicija uradila za ovu drzavu jeste da je olaksala drzavni budzet za ogromne svote novca....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA