Tači postavlja uslove Izraelu: Nudi ambasadu u Jerusalimu u zamenu za priznanje nezavisnosti Kosova?

- Ukoliko bi Izrael priznao Kosovo, ja bih otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu - rekao je Hašim Tači

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da bi otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu u "zamenu" za izraelsko priznavanje Kosova, preneo je izraelski list "Džeruzalem post".

Novi pritisak na Srbe na Kosovu: Od ponedeljka će policija oduzimati vozila koja nemaju tablice "KS"

U vesti, koju su preneli i drugi izraelski mediji, Dzeruzalem post se poziva na prištinsku agenciju Kosova pres, koja navodi da je Tači to kazao u intervjuu televiziji "Vizion Plus" u Albaniji, koji je emitovan prošle noći.

- Ukoliko bi Izrael priznao Kosovo, ja bih otvorio kosovsku ambasadu u Jerusalimu - rekao je Tači.

Navodi se da je on dodao, u vezi s odlukom predsednika SAD Donalda Trampa da prebaci ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, da "Kosovo nikada ne bi glasalo protiv američkih interesa".

- Odnosi Republike Kosova sa SAD su izvanredni. Ja sam se sastao sa predsednikom Trampom i njegov pristup nama isti je kao i u slučaju prethodnog predsednika. SAD stopostotno podržavaju budućnost Kosova - tvrdi Tači.

Na sajtu albanske televizije "Vizion Plus" može se pročitati deo intervjua koji je Tači dao novinaru Sokolju Balji, u kojem ponavlja da je korekcija granica jedini način da Srbija prizna Kosovo i da ona ne uključuje pristupanje Prešava, Medveđe i Bujanovca Kosovu, ali ni to da severni deo Kosova bude deo Srbije.

Deo koji se tiče odnosa sa Izraelom na sajtu te televizije nije moguće pronaći.

VIDEO: Dolazak Tačija na novu rundu pregovora u Briselu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA