Srbija nema plan B kada je reč o članstvu u EU: Sastanak predsednice Vlade Srbije sa premijerom Holandije (FOTO)

- Članstvo u Evropskoj uniji je ključni spoljnopolitički cilj Srbije - naglasila je Ana Brnabić

  • 2

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, sastala se danas u Njujorku, u okviru zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa predsednikom Vlade Kraljevine Holandije, Markom Ruteom.

Do rešenja kosovskog problema dijalogom i političkim sredstvima: Dačić u Njujorku sa generalnim sekretarom OEBS-a (FOTO)

Brnabić i Rute razgovarali su o dijalogu Beograda i Prištine. Predsednica Vlade istakla je da je Srbija posvećena nastavku dijaloga, kako bi se došlo do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane.

- Članstvo u Evropskoj uniji je ključni spoljnopolitički cilj Srbije - naglasila je Brnabić i podvukla da „nemamo plan B kada je reč o članstvu u EU“.

Premijerka je dodala da članstvo u Evropskoj uniji nije cilj sam za sebe, već da su za građane naše zemlje važne pre svega reforme koje sprovodimo na putu do punopravnog članstva u EU.

Predsednica Vlade Srbije upoznala je holandskog premijera sa najvažnijim rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji.

Članstvo u Evropskoj uniji je ključni spoljnopolitički cilj Srbije, naglasila je Brnabić-Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

- U prvoj polovini ove godine rast BDP-a bio je 4,8%, što je u vrhu među evropskim zemljama - istakla je Brnabić i dodala da je cilj Vlade dugoročno održiv ekonomski rast, zasnovan na kreiranju dodate vrednosti i na inovacijama.

Brnabić i Rute razgovarali su i o reformama koje Srbija sprovodi u oblasti vladavine prava i pravosuđa. Premijerka je istakla da je o tim temama, kao i o Kosovu i Metohiji, razgovarala sa predstavnicima organizacija civilnog društva i da je posvećena daljem negovanju dijaloga Vlade i tog sektora. Predsednica Vlade je rekla da smatra da u Srbiji postoji sloboda medija, a da je ona uvek otvorena za razgovar sa onima koji se sa tim ne slažu.

- Uspostavili smo dijalog i redovne sastanke sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja koje vodi moj kabinet, razgovaramo o raznim temama i smatram da je veoma važno da nastavimo da negujemo dijalog - naglasila je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. septembar 2018 | 23:23

    A ZASTO SRBIJA NEMA PLAN B KAD SVAKO VIDI DA NAS BRISEL NEZELI!!! TRAGICNO I ZALOSNO !!!! DOKLE VISE EU FANATIZMA???

  • Dusanka

    26. septembar 2018 | 03:05

    Samo im fali po krigla piva. Sede kao u kafani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA