≫ 

Vučića u Moskvi služio Titov konobar Cane (FOTO)

Vučić se fotografisao sa kelnerima srpskog restorana "KT biro" u Moskvi, gde će pokušati da se izbori za to da dođe do zapošljavanja većeg broja srpskih radnika u Rusiji

  • 66

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u zvaničnoj poseti Rusiji gde ga sutra očekuje sastanak i razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Za danas su domaćini Vučiću organizovali privatni program, te se do sada susreo sa našim glumcem Milošem Bikovićem, studentima i privrednicima koji borave u Moskvi, ali i sa starom gardom srpskih konobara.

Vučić kao asistent snimatelja: Predsednik Srbije pritekao u pomoć novinarima u Moskvi (FOTO)

Vučić se fotografisao sa kelnerima srpskog restorana "KT biro" u Moskvi, a interesantno je i to da je upravo jedan od njih (prvi do Vučića sa leve strane) svojevremeno služio i Josipa Broza Tita.

- Reč je o starijem ugostitelju Canetu - saznajemo u restoranu u kome je predsednik Srbije pričao sa srpskim studentima i privrednicima sa kojima je pričao o njihovom radu i studijama ovde.

Printskrin: TV Pink

Vučić je izjavio da će tokom sutrašnjeg sastanka sa Putinom pokrenuti i temu zapošljavanja većeg broja srpskih radnika u Rusiji.

- Mislim da sutra sa predsednikom Putinom možemo da pokrenemo razgovor o tome kako da omogućimo postojanje srpskih radnika u Rusiji - objasnio je on  nakon susreta sa srpskim privrednicima u jednom restoranu u Moskvi.

Kako je naveo, naše građevinske firme, poput Puteva Užice, zapošljavaju svega sedam do osam odsto Srba, zapošljavaju radnike iz drugih zemalja centralne Azije 'jer mi ne možemo da dobijemo papire''.

- Ako dobijemo papire za jednu lokaciju, ne možemo za drugu. O tome pet godina razgovaramo sa Rusima, a oni su govorili da to ne može zbog Svetske trgovinske organizacije. Pokušaću da sa predsednikom Putinom ponovo pokrenem tu temu - rekao je Vučić.

VIDEO: Ambasador Kine u Srbiji dobio od Vučića frulu, a onda je pokazao šta zna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cane

    2. oktobar 2018 | 01:11

    Sta reci...Vucic je VELICINA kao sto je bio Josip Broz.Fenomenalna dobrodoslica za naseg predsednika.Uvek nas iznenadi nekim novim i lepim vestima

  • stevan

    1. oktobar 2018 | 20:57

    Ovo je velika cast koja se ne pruza svakom.

  • ana

    1. oktobar 2018 | 20:52

    Velika dobrodoslica za naseg predsednika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA