Nećemo mirno gledati ako neko pokuša da uništi RS! Dačić poručio: Ne mešamo se u glasanje, ali se mešamo u opstanak srpskog naroda

- Srbija se ne meša u to ko za koga će ko da glasa, ali ono u šta se mešamo jeste opstanak Republike Srpske i prava srpskog naroda na ovom području - rekao je Ivica Dačić

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, rekao je da se Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, ne meša u izbore u BiH.

Kina vraća Kosovo u Savet bezbednosti UN: U novembru ponovo diskusija o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini

- Srbija se ne meša u to ko za koga će ko da glasa, ali ono u šta se mešamo jeste opstanak Republike Srpske i prava srpskog naroda na ovom području - rekao je Dačić.

On je poručio Srbima da je očuvanje Republike Srpske najvažniji projekat i da Srbija, kak je rekao, neće sedeti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi Republiku Srpsku.

- Srpski narod nikad nije bio faktor nestabilnosti. Biće taj faktor stabilnosti i dalje, ali ne dirajte slobodu srpskog naroda - poručio je Dačić, koji je prisustvovao danas svečanosti povodom otvaranja deonice autoputa u RS.

Prvi potpredsednik Vlade je zajedno sa predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom, premijerkom Željkom Cvijanović, predsednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem u Republici Srpskoj prisustvovao svečnom otvaranju deonice auto-puta "9. januar" od mesta Drugovići do Prnjavora, u dužini od 25 kilometara.

Predsednik Dodik rekao je da je danas dobar i srećan dan za čitavu Republiku.

printskrin: Tanjug

- Od početka sam bio uključen u čitavu priču o izgradnji auto-puta ''9. januar''. Danas otvaramo auto-put za sadašnje i buduće generacije. Naša generacija bi bila srećnija da su naši preci to uradili, ali okolnosti nisu dozvolile - rekao je Dodik.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije i izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izrazio je zadovoljstvo prisustvom svečanosti otvaranja deonice auto-puta i završetka auto-puta "9. januar".

- Ja sam ovde kao ministar inostranih poslova, ali ovo nisu inostrani već naši, unutrašnji poslovi unutar srpskog naroda - rekao je Dačić, prenela je RTRS.

Predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović istakao je da je Srpska uspela da završi veliki projekat i da je vlada izgradila mrežu auto-puteva.

Premijerka Srpske izrazila je ponos završetkom velikog i važnog projekta za Republiku Srpsku.

- Ovakvim projektima pokazujemo našu sposobnost da gradimo i radimo. Bez modernih saobraćajnica nema razvoja Republike - rekla je Cvijanovićeva i dodala da svi građani Srpske treba da budu ponosni na auto-put "9. januar".

- Moramo biti ponosni na auto-put koji nas je doveo od Banjaluke do Doboja, ali će ići i dalje prema Srbiji. Nastavljameo i gradnju auto-puta od Banjaluke do Prijedora - rekla je Cvijanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    2. oktobar 2018 | 13:27

    Odlicna vest. Svaki kilometar puta je vazan za nas vozace. Malo me cudi ovoliko spominjanje nacije. Valjda ce I drugi da koriste put, ne samo Srbi.

  • Jakol

    2. oktobar 2018 | 18:45

    Normalno da su braca,braca! I ako Bog da da tako bude dok god postoji SRPSKI narod, ma gde on bio. Da budemo jedni za druge i ne damo na sebe, nikako !!!

  • Nema imena

    3. oktobar 2018 | 00:16

    Svaka cast za Vucica i Dacica i sto podrzavaju prave i velike ljude kao sto je Dodik!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA