Biti nemački ambasador u Srbiji za mene je nagrada i izazov: Šib kaže da je došao sa 2 glavna zadatka

Ističe da je bio iznenađen bliskim odnosima i uzajamnom poverenju između Srbije i Nemačke

  • 15

Novoimenovani ambasador Nemačke u Srbiji Tomaš Šib izjavio je danas da je za njega funkcija ambasadora u Srbiji nagrada i izazov, a da kao najvažnije zadatake vidi pružanje podrške Srbiji na njenom evropskom putu i rešavanju kosovskog pitanja.

Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u svojoj istoriji i gaje veliko međusobno poverenje: Vučić čestitao Dan nemačkog ujedinjenja

- Pružanje te podrške je u skladu sa politikom Nemačke koja svakako vidi budućnost ove zemlje i drugih zemalja Zapadnog Balkana u EU - rekao je Šib u intervjuu za Prva tv.

Ističe da je bio iznenađen bliskim odnosima i uzajamnom poverenju između Srbije i Nemačke, kao i ulozi Nemačke koja u saradnji sa evropskim partnerima pomaže Srbiji da ostvari svoj cilj - članstvo u EU.

- Nemačka ovde igra dobru ulogu i drago mi je što u saradnji sa evropskim partnerima imamo mogućnost da učestvujemo u pružanju podrške Srbiji na njenom evropskom putu - ukazao je Šib.

Proces pregovora, kaže Šib, je u toku, kao i da će zemlje Zapadnog Balkana morati da ispune uslove kako bi se priključile zajednici, a to, ističe, neće biti jednostavno pre svega u oblasti vladavine prava.

Danas Nemačka obeležava Dan nemačkog jedinstva, a ambasador Šib je najavio da će nacionalni praznik Nemačke biti upriličen velikim slavljem u Berlinu, ali i u Beogradu svečanim prijemom u rezidenciji Nemačke ambasade.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaci

    3. oktobar 2018 | 11:05

    Zaista su se odnosi između Srbije i Nemačke podigli na znatno viši nivo u odnosu na prošlost.

  • Mira

    3. oktobar 2018 | 11:21

    Srbija se nada uspesnoj saradnji sa novoimenovanim ambasadorom Nemacke Tomasom Sibom.

  • Daca

    3. oktobar 2018 | 11:16

    Dobre vesti ... Zahvaljujuci Nemackim investicijama,Srbija je dosta napredovala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA