SPS za vanredne izbore u 3 opštine: Tamošnji čelnici blate državu

Predsednici tih opština, koje sebe nazivaju opozicionim, posle sastanka nastavili da govore loše o svojoj državi pred međunarodnim organizacijama, a sve pod parolom da su ugrožena ljudska prava, ocenjujući da je reč o političkoj borbi sa ciljem da sačuvaju vlast po svaku cenu

  • 15

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Ðorđe Milićević ocenio je danas da čelnici opština Paraćin, Šabac i Čajetina, time što govore da sistem ne funkcioniše i da u državi postoji destabilizacija, vode jedan vid političke borbe i predložio im vanredne lokalne izbore.

"Peti oktobar, velika prevara i simbol propuštenih šansi!" Milićević iz SPS: Mi smo modernizovani, a gde su sad organizatori tog događaja?

Milićević je podsetio da je pre dva dana održan sastanak ministra za državnu i lokalnu samoupravu Branka Ružića sa predsednicima tih opština, a na iniciajtivu premijerke Ane Brnabić, navodeći da to potvrđuje da nema favorizacije opština i dvostrukih aršina.

Međutim, navodi da su predsednici tih opština, koje sebe nazivaju opozicionim, posle sastanka nastavili da govore loše o svojoj državi pred međunarodnim organizacijama, a sve pod parolom da su ugrožena ljudska prava, ocenjujući da je reč o političkoj borbi sa ciljem da sačuvaju vlast po svaku cenu.

- S jedne strane imamo Vladu Srbije, premijerku, ministarstvo koji su pružili ruku, a na drugoj strani imamo predstavnike, kako oni kažu opozicionih lokalnih samouprava, koji se opredeljuju za jedan vid političke borbe zarad političke promocije - rekao je Milićević novinarima u Skupštini.

U toj političkoj borbi, kaže funkcioner SPS, najviše trpe građani i smatra da je to nedgovoran odnos predstavnika lokalne samouprave prema njima.

- Ako su se opredelili za taj drugi pravac, mi ih savetujemo, hajde da idemo na neke vanredne lokalne izbore. Evo imamo izbore u Lučanima, predstavnici opozicije kažu da su na tim izborima pobedili i mi im čestitamo, ostaje samo da prebrojiimo glasove. Pružamo im priliku da u isto vreme idemo na vanredne lokalne izbore - rekao je Milićević.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je, komentarišući najavu Saše Jankovića za prikupljanje potpisa za smenu predsednika Aleksandra Vučića, izjavio da je to legitimno pravo svake političke opcije, ali i poručio da taj blok ne shvata suštinu i nema program.

- Imate samo jednu tačku - mržnja prema predsedniku Vučiću i kritika zarad kritike - rekao je Milićević novinarima u Skupštini.

Funkcioner SPS ističe da Janković ne shvata da se demokratija ne ostvaruje na ulici, nego na izborima, a na izborima, kako kaže, građani Srbije Jankovića ne prepoznaju.

Milićević ima i predlog za rukovodstvo RTS-a, budući da predstavnici drugog opozicionog bloka, Saveza za Srbiju, često pišu javnom servisu da su malo ili nisu zastupljeni u medijima.

- Mi im predlažemo (RTS-u) da sve vreme, koje ima poslanički klub SPS, ustupe tom bloku - rekao je Milićević.

Što se više pojavljuju, sve će ih manje biti u biračkim kutijama na narednim izborima, ocenio je Milićević i naveo da je "medijski mrak" bio najveći kada je vladala "družina" iz Saveza za Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strale

    3. oktobar 2018 | 14:43

    Ako su zaista toliko dobri i sigurni sami u sebe, nema razloga da ne pristanu na izbore.

  • Dejan

    3. oktobar 2018 | 14:42

    Dovoljno je pogledati koliko se slabo razvijaju te opstine gde je opozicija na vlasti da svima bude jasno da su izbori u tim opstinama preko potrebni.

  • aca

    3. oktobar 2018 | 14:36

    Treba da se izadje na izbore pa neka gradjani kazu sta imaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA