Srbija i Srpska neraskidivo povezane, Dodik poručio: Zahvalni smo predsedniku Vučiću na podršci i zaštiti (VIDEO)

- Srbiji smo zahvalni za sve, i za reči predsednika Aleksandra Vučića koji kaže da Srpsku nikada neće ostaviti bez podrške i zaštite Srbije - poručio je Milorad Dodik

  • 25

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je žaljenje što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne prisustvuje danas otvaranju bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu i istakao da snaga Republike Srpske počiva u veri njenih građana u nju i Srbiju.

Sasvim je jasno da postoji dežurni krivac, a to smo mi Srbi: Vučić poslao pismo Dodiku

- Srbiji smo zahvalni za sve, i za reči predsednika Aleksandra Vučića koji kaže da Srpsku nikada neće ostaviti bez podrške i zaštite Srbije - istakao je Dodik na otvaranju bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

On je izrazio žaljenje što Vučić ne prisustvuje ovoj svečanosti.

- Žao mi je, jer se radi o čoveku koji nesebično voli Republiku Srpsku i srpski narod - kazao je Dodik, koji smatra da Srbi moraju još snažnije da se okupe oko ideje koja se zove Republika Srpska.

Dodik je rekao da se izgradnjom ove bolnice zaokružuje period ogromnih napora uloženih kako bi Istočno Sarajevo rešilo gotovo sva vitalna pitanja infrastrukturnog karaktera.

Srbiji smo zahvalni za sve, i za reči predsednika Aleksandra Vučića koji kaže da Srpsku nikada neće ostaviti bez podrške i zaštite-Foto: Printscreen/RTRS

- Radili smo mnogo na tome da rešimo pitanje putnog pravca od Lukavice ka Jahorini. Drago mi je što mogu da kažem da stara deonica ide u rekonstrukciju -naveo je Dodik.

Predsednik Srpske je podsetio da je u ?ahorinu, kao važan privredni kapacitet, uloženo 50 miliona KM, čime je pospešeno ne samo poslovanje preduzeća već i ukupan život sarajevsko-romanijske regije.

Podsetio je na veliku pomoć Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, istakavši da je sredstvima Vlade Srbije realizovano više projekata širom Republike.

SRBIJA I SRPSKA NERASKIDIVO POVEZANE

Izaslanik predsednika Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je Srbija neraskidivo povezana sa Republikom Srpskom.

Stefanović je naglasio da je Srbija danas u ekonomskom i svakom drugom smislu snažnija i da joj to daje mogućnost da Republici Srpskoj još snažnije pomaže.

Izaslanik predsednika Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je Srbija neraskidivo povezana sa RS-Foto: Printscreen/RTRS

- 21 milion evra smo uložili u Republiku Sropsku i to nije pretnja nikome. Ona pokazuje da brinemo o građanima Srpske - rekao je Stefanović uz zahvalnost predsedniku Republike Srpske na inicijativi da nova bolnica u Istočnom sarajevu nosi ime Srbija".

On je naveo da je Srbija, i donacijom sanitetskoh vozila, htjela da pokaže ljubav prema narodu u Srpskoj i uzvrati na ljubav koju Srbi iz Srpske nesebično šalju Srbiji.

Naglasio je da Srbija želi mir i želi da gradi bolnice, škole, vrtiće i fabrike.

Stefanović je pročitao je pismo koje je srpski predsednik Aleksandar Vučić uputio predsedniku Srpske Miloradu Dodiku.

Vučić je u pismu izrazio žaljenje što neće prisustvovati otvaranju bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, naglašavajući da niko ne može da zabrani da saradnja Srbije i Srpske, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, bude sveobuhvatna i snažnija.

Vučić je u pismu izrazio žaljenje što neće prisustvovati otvaranju bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu-Foto: Dimitrije Goll

- Poštovani predsedniče Dodik, iskreno mi je žao što neću moći da učestvujem u važnoj i veličanstvenoj ceremoniji otvaranja bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu i što danas, nas dvojica, nećemo biti u prilici da razgovaramo o brojnim zajedničkim projektima i podršci Srbije Republici Srpskoj i njenom narodu - naveo je Vučić u pismu.

Obraćajući se Dodiku sa "dragi prijatelju", Vučić je istakao da u potpunosti razume to što je od njega tražio da danas ne prisustvuje događaju koji su dugo i temeljno pripremali.

- I to, poštovani predsedniče, govori o vašoj odgovornosti i brizi za interese srpskog naroda - naglasio je, između ostalog, Vučić.

Na otvaranju bolnice "Srbija" u istočnom Sarajevu u delegiji Srbije bili su ministri zdravlja i rada, Zlatibor Lončar i Zoran Ðorđević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    5. oktobar 2018 | 17:18

    Ako Albanci od januara ukinu granice između Albanije i Kosova i Metihije,istog dana treba da se ukinu granice između Srbije i Srpske.

  • Nisa

    5. oktobar 2018 | 14:57

    Srbija ce uvek pruzati podrsku RS isti smo narod.

  • Novi Sad

    5. oktobar 2018 | 14:36

    Braćo podrška iz Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA