≫ 

Šešelj nam otkrio zašto ne sme da kupi kuću u Prizrenu, kao što je to učinio u Hrtkovcima

- Ja kao građanin Srbije to ne mogu da učinim, jer mi ne bi bila garantovana bezbednost - izjavio je Vojislav Šešelj

  • 12

Odluka šefa Srpske radikalne stranke, Vojislava Šešelja, da kupi kuću u Hrtkovcima, odakle je, prema presudi Haškog tribunala, odgovoran za progon Hrvata iz ovog vojvođanskog sela, podigla je veliku buru u javnosti. Kako se javno u skupštini zalaže za povratak srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo, pitali smo ga da li bi i on otišao u južnu srpsku pokrajinu i kupio kuću i u Prizrenu.

Srbiji pretili vraćanjem viza za EU! Bili smo stavljeni pred izbor: Vlada prelomila

Poznato je da se radikali zalažu za vraćanje srpske vojske i policije na teritoriju Kosova i Metohije, a u prilog tome govori i Šešeljevo obraćanje poslanicima u Skupštini Srbije, posle upada pripadnika ROSU na Gazivode, kada je rekao da je potrebno da jedna jedinica od oko 1.000 pripadnika uvek bude spremna za povratak na Kosovo, zato što je tako nešto predviđeno i Rezolucijom 1244.

S tim u vezi, pitali smo lidera radikala da li bi se i on uputio na Kosovo i kupio kuću, kao što je to učinio u Hrtkovcima.

Ne mogu u Prizrenu da kupim kuću, jer naša policija i vojska ne kontrolišu taj deo teritorije-Foto: Milena Djordjevic

- Ne mogu u Prizrenu da kupim kuću, jer naša policija i vojska ne kontrolišu taj deo teritorije. Ja kao građanin Srbije to ne mogu da učinim, jer mi ne bi bila garantovana bezbednost. S druge strane, moguće je da ću kupiti kuću u Preševu - rekao je lider radikala za Telegraf.rs.

Podsetimo, zbog podsticanja deportacije i progona Hrvata iz Hrtkovaca, Vojislav Šešelj je osuđen na kaznu od 10 godina zatvora pred Međunarodnim sudom za ratne zločine.

Šešelj se vrlo brzo nakon izricanja presude "vratio na mesto zločina" i posle održanog mitinga u maju mesecu, kupio nekretninu vrednu više desetina hiljada evra u kojoj je otvorio kancelarije i za svoju stranku i istakao veliki svetleći natpis "Kuća Vojislava Šešelja".

šešelj je u Hrtkovcima kupio nekretninu u kojoj je otvorio kancelarije i za svoju stranku i istakao veliki svetleći natpis-Foto: Telegraf

Lider radikala je tada najavio da će izvoditi po jednog svedoka "bukvalno iz svake kuće" u Hrtkovcima, kako Srbe koji su se u to mesto doselili iz Hrvatske tako i Hrvate koji sad žive u tom vojvođanskom selu, u postupku koji će pokrenuti pred Žalbenim većem Mehanizma za međunarodne krivične sudove.

- Srbi će mi dati fotokopije o zameni imovine, šta su dobili tom zamenom kao i izjave pod kojim su uslovima pobegli iz Hrvatske. Pozvaći i sve Hrvate koji sad žive u Hrtkovcima da kažu da li su imali neprijatnosti 90-ih godina prošlog veka i da li ih mogu vezivati moj govor 1992. godine u selu - kazao je on.

Podsetimo se kako je izgledao skup u Hrtkovcima na kome je bio i lider Radikala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jole

    10. oktobar 2018 | 18:00

    A Kavlobag? Vivovitica?

  • Klimt-Bec

    10. oktobar 2018 | 17:36

    Ha, ha, ha! I ja sam teo da kupim kucu u Prizrenu gde sam rodjen, ali mi niko ne garantuje bezbednost... Zar nisam junacina???

  • Vule

    10. oktobar 2018 | 19:33

    Kupi u svom rodnom Sarajevu. Imaces Dodika za komsiju sledece 4 godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA