Srbiju i Španiju ne veže samo zajednički stav o Kosovu, ambasador Suares poručio: Imamo dobre odnose sa zvaničnicima Srbije (FOTO)

- Ceo kabinet premijerke Ane Brnabić pokazuje puno poštovanja i srdačnosti prema Ambasadi Španije - izjavio je ambasador Migel Fuertes Suares

  • 2

Ambasador Španije u Beogradu Migel Fuertes Suares priredio je večeras prijem povodom 12. oktobra, nacionalnog praznika svoje zemlje, i istakao da su odnosi između Španije i Srbije izvanredni, "uz obostranu simpatiju, srdačnost i poštovanje".

Skandal u Beču! Srbija i Španija napustile skup zbog Kosova

- Da bismo nastavili da negujemo ovakve divne odnose, neophodno je da Ambasada Španije ima dobre odnose sa zvaničnicima Srbije, i ima ih - rekao je ambasador u obraćanju zvanicama u hotelu "Metropol".

On je naveo da ceo kabinet premijerke Ane Brnabić pokazuje puno poštovanja i srdačnosti prema Ambasadi Španije, a naročito je pohvalio saradnju s Ministarstvom spoljnih poslova Srbije.

Ambasador Španije u Beogradu Migel Fuertes Suares-FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Posebno je izrazio poštovanje prema dosadašnjem ambasadoru Srbije u Madridu Danku Prokiću, za koga je rekao da je u velikoj meri doprineo zbližavanju odnosa između dve zemlje.

Prijem je počeo intoniranjem nacionalnih himni Španije i Srbije, kao i himne Evropske unije.

Na početku Suaresovog obraćanja, održan je minut ćutanja za žrtve nedavnih poplava na Majorki.

Prijemu su prisustvovali ministri Zoran Ðorđević i Goran Trivan, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, kao i mnogobrojne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života.

Dan Kraljevine Španije obeležava se u čast stupanja Kristofera Kolumba na tlo Amerike 1492, a slavi se i kao Dan španskih oružanih snaga-FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Dan Kraljevine Španije obeležava se u čast stupanja Kristofera Kolumba na tlo Amerike 1492, a slavi se i kao Dan španskih oružanih snaga.

Podsetimo, delegacija Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove, koju je predvodio predsednik Žarko Obradović, napustila je danas Međuparlamentarnu konferenciju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj i zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici Evropske unije (EU) zbog neadekvatnog predstavljanja delegacije Kosova.

Delegacija parlamenta Španije takođe je napustila konferenciju jer su institucije iz Prištine bile predstavljene sa zastavom i nazivom Kosovo bez zvezdice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    11. oktobar 2018 | 22:02

    Ogromno poštovanje Španiji na njenoj podršci Srbiji! Kada neko pokušava da naruši ugled i dostojanstvo jedne države, on narušava čitavi imuni sistem društva. To se mora sprečiti gestovima poput ovog današnjeg u Beču.

  • Lepi

    12. oktobar 2018 | 00:01

    Alo indijanci, briga bre Španiju za Srbiju, oni samo preko Kosova čuvaju Kataloniju!!! Da nemaju problem s Katalonijom već bi davno priznali Kosovo!!! Političke igrice ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA