Kajl Skat usred Vlade Srbije: Kosovo je suverena zemlja

Mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu, rekao je američki diplomata

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat je izjavio danas da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

Najava formiranja vojske Kosova izaziva strah i pretnju, teška situacija i oko Interpola: Vučić najavio posebno angažovanje Dačića i Stefanovića

Skat je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova u kojoj sedi pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

- Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu - rekao je američki diplomata.

Skat je kazao da bi stabilnost u regionu mogla da bude bolja, ali da postoji napredak i da je jedan od ključnih elemenata upravo ekonomski razvoj.

- Jedan od načina je i projekat kao što je Moravski koridor o kojem danas govorimo, koji će unaprediti živote građana Srbije i doprineti i ekonomskoj i političkoj stabilnosti - naveo je Skat.

Ambasador SAD je u Vladi Srbije prisustvovao potpisivanju memoranduma o saradnji sa američkom kompanijom Behtel za projekat izgradnje Moravskog koridora.

VIDEO: Intervju Kajla Skata za Telegraf.rs

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    15. oktobar 2018 | 20:21

    FUJ BRE SRBI!Ljigavci smo najveci kad dozvoljavamo ovakva ponizenja jednog sluzbenika u najbitnijoj drzavnoj instituciji!Treba nas sve je**ti jer bolje nismo ni zasluzili koliko smo jadni!!!Sve je ovo pocelo 5 oktobra!

  • Тодорић

    15. oktobar 2018 | 18:57

    Прогласити окупацију Косова. Тачка.

  • Јован Ктћ

    15. oktobar 2018 | 20:48

    Тзв." Косово" може бити независно само ако се Србија сложи са тим. То се, наравно, никада неће догодити, без обзира што су га признале неке велике силе, на челу са Америком. Тачно је и то да га нису признале исто тако велике силе Русија, Кина и Индија. Нисмо ни ми сами у својој борби, што је охрабрујуће и даје нам снагу да истрајемо!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA