≫ 

Duple plate srpskih parlamentaraca: Evo ko u Skupštini Srbije sve ima dodatnu zaradu i odakle

Desetak parlamentaraca, uz zaradu iz Skupštine, dobija i penzioni ček, dok su ostali zadržali primanja na fakultetima, u preduzećima, pozorištu, Operi...

  • 12

Većina poslanika Srbije, njih oko 200, izabralo je da prima platu u zakonodavnom domu u iznosu od 68.297,76, plus paušal od oko 30.000 dinara. Desetak parlamentaraca, uz zaradu iz Skupštine, dobija i penzioni ček, dok su ostali zadržali primanja na fakultetima, u preduzećima, pozorištu... Uz to, deo narodnih predstavnika dobija i novac od pozicija u upravnim i nadzornim odborima, lokalnim samoupravama i agencijama.

Nevena Models, Oliver Dulić, Dragiša Binić i drugi bivši poslanici čuvaju skupštinske legitimacije: Zato i dalje imaju ove privilegije

Među parlamentarcima penzionerima su Vojislav Šešelj i Vjerica Radeta iz SRS, Momo Čolaković iz PUPS, demokrata Dragoljub Mićunović, Miladin Ševarlić sa liste Dveri-DSS, Ljubiša Stojmirović iz SNS, socijalisti Milutin Mrkonjić i Josip Joška Broz, Dragomir Karić iz Pokreta Snaga Srbije...

Profesori na fakultetima i školama iz poslaničkih klupa nastavili su da primaju plate u obrazovnim ustanovama, dok su zadržali pravo da u parlamentu dobijaju paušal.

- Prema podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke zaposlena je u Visokoj medicinskoj školi "Milutin Milanković", Dušan Pavlović iz Dosta je bilo radi na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, naprednjak Vladimir Orlić deo je kolektiva Visoke medicinske škole strukovnih studija u Đupriji, demokrata Dušan Milisavljević predaje na Medicinskom fakultetu u Nišu, a Aleksandar Martinović iz SNS na Pravnom u Novom Sadu. Snežana Bogosavljević Bošković iz SPS profesor je Agronomskog fakulteta u Kragujevcu - piše u Novostima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jadranka Jovanović iz SNS je na platnom spisku Narodnog pozorišta kao prvakinja Opere.

Njena koleginica, koja brani boje PUPS, Mira Petrović zaposlena je kao direktor u "Pošti Srbije". U istoj firmi kao specijalni savetnik radi i Goran Ćirić iz DS.

Rukovodeće pozicije u "Srbijagasu" i "Jugorosgasu" ima socijalista Dušan Bajatović, a na platnom spisku ovog preduzeća je i naprednjak Igor Bečić. Samostalni poslanik Slaviša Ristić prima platu u Poreskoj upravi.

Foto: Milena Đorđević

Socijalista Novica Tončev platu prima kao predsednik Skupštine Surdulice. Petar Petrović iz JS ima penziju, dok iz parlamenta ne prima novac. Sredstva mu stižu iz Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, kao i Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode". Socijalista Dejan Radenković, uz skupštinski paušal, ima primanja iz MTS banke, gde je član Odbora za praćenje poslova.

Aleksandar Čotrić iz SPO, uz parlamentarnu platu, dobija novac kao član skupština "EPS tursa" i "Jugoinspekta", dok je njegov partijski kolega Aleksandar Jugović deo tima Agencije za restituciju.

Foto: Marko Jovanović

Predsednica Skupštine Maja Gojković prima platu u zakonodavnom domu, ali i nadoknadu u Agenciji za nuklearnu sigurnost.

Jedini koji ne primaju plate u Skupštini, kao ni paušale, su predstavnici stranke Bogoljuba Karića. Njegova supruga Milanka i brat Dragomir, koji su u parlament ušli na listi naprednjaka, nisu na platnom spisku zakonodavnog doma.

VIDEO: Vučić obećao prosečnu platu od 500 evra do kraja 2018.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    15. oktobar 2018 | 22:10

    Sva dupla primanja treba odmah ukinuti ! To je nepravda, to je nemoralno ! Ovo treba odmah zakonski regulisati i ispraviti !Na sednicama Parlamenta sala zuji prazna, osim kad se glasa, i onda nas ta dupla primanja bas vredjaju 1 Pa otimate nam penzije da biste ovako prosipali nas novac ! Sramota velika !

  • Nole

    15. oktobar 2018 | 21:57

    To se zove plaćanje nerada, jer neke od njih nikada nisam video u vreme zasedanja parlamenta.

  • Reciklirani

    15. oktobar 2018 | 22:22

    Zasto 2-3 plate na jednog coveka, kad toliko nezaposlenih ima? Zasto to radjo mesto ne bi ustuoili drugom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA