Dačić: SPS nema veze s "Agrobankom"!

Premijer tvrdi da u istrazi o zlopoupotrebama u "Agrobanci" neće biti ograničenja. "Mora da odgovara svako ko je kriv, a može da bude blizak kome god hoće", poručuje on

  • 0

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da u istrazi o zlopoupotrebama u "Agrobanci" neće biti ograničenja i da njegova Socijalistička partija Srbije nema nikakve veze s tim slučajem.

- Što se mene tiče, istraga može da ide dokle god hoće, nema ograničenja. Mora da odgovara svako ko je kriv, a može da bude blizak kome god hoće - rekao je Dačić u Palati Srbija u Beogradu posle prijema vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju požara na Svetoj Gori u Grčkoj.

Dačić je istakao da zbog istrage o "Agrobanci", iz koje je nestalo 300 miliona evra, ne bi trebalo plašiti druge banke, jer "treba razlikovati kriminal i korupciju od redovnog poslovanja".

- U medijima su se pojavile informacije da se vode istrage i protiv drugih banaka koje su davale kredite. Šta, da ne daju kredite? Ne bi trebalo stvarati kontraefekat - rekao je Dačić.

On je dodao da u istrazi o "Agrobanci" postoje novi detalji koji nisu za javnost, navodeći da je pogrešno da se o informacijama iz istrage javno govori.

- Istraga će biti obimna i neće biti završena brzo - rekao je Dačić i podsetio da i u Austriji dugo traje istraga o zloupotrebama u "Hipo banci".

Povodom spiska o 27 spornih privatizacija na koji je ukazala Evropska unija, Dačić je rekao da Srbiji ne treba EU da govori o tome, jer se golim okom vidi da je 90 odsto tih privatizacija bilo "lopovsko i pljačkaško".

Upitan zašto osumnjičeni nisu uhapšeni tokom njegovog mandata koji je počeo 2008, Dačić je rekao da on nije policajac nego ministar unutrašnjih poslova i da on ne daje naloge policiji koga da uhapsi.

Povodom navoda o zloupotrebama u Fondu za razvoj, Dačić je pozvao svakoga ko o tome ima saznanja da obavesti tužilaštvo i policiju. Dačić je rekao i da će o ulozi Razvojne banke i Fonda za razvoj razgovarati s koalicionim partnerima.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA