NEVEROVATNO: Tijanića čuva pet "gorila"!

Direktor Javnog servisa Aleksandar Tijanić svako jutro dolazi u zgradu RTS u pratnji čak pet telohranitelja, trojica su u prvom, a dvojica u drugom automobilu

  • 1

Direktor Javnog servisa Aleksandar Tijanić svako jutro dolazi u zgradu RTS u pratnji čak pet telohranitelja! Paparaco "Kurira" je juče oko devet ujutru slikao prvog čoveka RTS kako dolazi na posao u luksuznom automobilu s trojicom korpulentnih momaka, dok su u automobilu iza Tijanićevog išla još dvojica.

Tijanić je izgleda duplirao svoje obezbeđenje, koje sad broji pet članova, pošto su ga doskora čuvala samo dva telohranitelja.

Naime, početkom 2010. godine Tijaniću je dodeljena pratnja dva policajca zbog sukoba sa Stankom Subotićem Canetom, a ministar policije je tada izjavio da je odluka doneta nakon bezbednosne procene.

Poslanik SNS i član Odbora za bezbednost Momir Stojanović kaže da bi nova vlast morala da preispita kome se sve dodeljuje obezbeđenje.

- Ne vidim da bi zbog verbalnog sukoba sa Subotićem njemu trebalo dati obezbeđenje, koje ima već godinama. Kao direktoru RTS to mu svakako ne pripada, a i ne priliči. To sve košta građane zemlje. Tu, na primer, država može da uštedi, pa predlažem da se preispita koga sve policija obezbeđuje i zbog čega - kaže nekadašnji šef VBA.

Njegov kolega iz Odbora za bezbednost Bojan Kostreš (LSV) kaže da ne zna kakva je procena napravljena za Tijanića.

- Svako ko je ugrožen treba da ima obezbeđenje - kratko će Kostreš.

Bezbednosni analitičar Milovan Drecun kaže da funkcija direktora Javnog servisa ne zahteva obezbeđenje, ali da postoji mogućnost da je zbog Tijanićevih ranijih aktivnosti njemu dodeljena pratnja.

Tijanić je, prilikom dodeljivanja obezbeđenja 2009. godine, izjavio da prvi put u životu ima policijsko obezbeđenje.

- Ili je ministar policije Ivica Dačić procenio da sam previše opasan po okolinu, pa su čuvari oko mene zaduženi za to da nekome ne nanesem zlo, ili me je po policijskim izvorima neko prilično opasan stavio na visoko mesto na listi za odstrel - rekao je Tijanić.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir, foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mocapavlovic

    26. avgust 2012 | 08:23

    srbijo pa ovovo je neverovatno , covek izlaprda sta stigne i ondamu drzava plati pet telohanitelja i idemo dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA