Jakšić: Radikali ni u ludilu neće sarađivati sa naprednjacima

- SNS pokušava na sve načine, kroz "otimačinu, kupovinu i ucene", da izvrši pritisak na odbornike u Skupštini grada kako bi pošto-poto prigrabili vlast - rekao je Đurađ Jakšić, predsednik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke

  • 1

Predsednik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Đurađ Jakšić izjavio je danas da ta partija "ni u ludilu" neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom, ali nije isključio mogućnost saradnje sa aktuelnom gradskom vlašću, koju predvode Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Jakšić je agenciji Beta rekao da SNS pokušava na sve načine, kroz "otimačinu, kupovinu i ucene" da izvrši pritisak na odbornike u Skupštini grada kako bi pošto-poto prigrabila vlast.

On je izrazio čuđenje kako je Romska demokratska partija (RDP) postala prihvatljiv partner za naprednjake, koji su do samo pre dva meseca tu istu manjinsku partiju optuživali da je u Skupštinu grada ušla kupujući glasove birača.

Naprednjaci su tada, podsetio je on, najavljivali da će podneti krivičnu prijavu protiv čelnika RDS.

Upitan da li će radikali podržati aktuelnu gradsku vlast, Jakšić je rekao da će se videti šta će biti u budućnosti i da ne isključuje mogućnost da u jednom momentu radikali preuzmu i tu vrstu odgovornosti.

- Ne isključujem mogućnost da preuzmemo odgovornost, ali samo uz poštovanje principa za koje se radikali zalažu i na korist građana Novog Sada - kazao je Jakšić.

Predsednik novosadskog Odbora SNS Milioš Vučević saopštio je danas da DS nema više većinu u Skupštini grada, pošto su naprednjaci potpisali sporazum o saradnji sa odborničkom grupom "Svi za Novi Sad", koju čini šest odbornika RDS i tri odbornika Srpskog pokreta obnove.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić iz Demokratske stranke potvrdio je da skupštinska većina predvođena demokratama još postoji, i to uprkos činjenici da je SPO uskratio podršku dosadašnjim partnerima.

(I. D. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA