POČEO RASPLET: Jelena Trivan podnela ostavku!

Kao razlog ostavke, Trivan je navela činjenicu da DS svakim danom slabi, posvađana i pokidana, i to što svi ćute na linč demokrata jer "se plaše da njih ta lavina ne proguta"

  • 1

Jelena Trivan podnela je danas ostavku na mesto potpredsednice Demokratske stranke, saopšteno je danas iz DS-a.

Kao razlog svoje ostavke, Trivan je navela da je za nju, "kao čoveka ponosnog na svoju stranku", neprihvatljivo što danas stranka svakim danom slabi, posvađana i pokidana, a svi zajedno slabeći DS pomažu "rđavoj vlasti da opstane i upropasti sve što je stvoreno".

U tekstu njene ostavke, ona je istakla da se "stvarni poraz DS-a" nije dogodio na izborima, nego kada je stranka počela da se bavi sobom, a da zaboravlja građane koji su za nju glasali i svoje članove.

- Članovi stranke mesecima preživljavaju politički progon, ostaju bez posla, trpe pretnje i ucene, a DS nema snage da tome stane na put i zaštiti svoje ljude od kojih je unutarstranačka polemika postala važnija - ocenila je Trivan.

Na javnoj sceni događa se, kako je navela, linč demokrata, a "svi ćute boreći se da samo njih ta lavina ne proguta".

- Ime za pobede, čovek kome dugujemo uspehe, naše stranačke i lične, Boris Tadić pokušava se učiniti odgovornim za sve. Sa druge strane, konceptom kolektivne odgovornosti pokušavaju da se sakriju oni koji su krivi za percepciju o DS, za loša kadrovska rešenja, za pogrešne političke odluke, za loš rad i vođenje zemlje. U opštem lovu na veštice izgubila se pravda i ideja da se reforme ne mogu sprovesti sve dok odgovornost ne dobije ime i prezime - kazala je ona.

Takođe, istakla je da ne želi da učestvuje u procesima koji bi urušili DS.

- Od svake lične ambicije ili sujete mora da bude važnija stranka koja traje već 22 godine. Ubeđena sam da svaki scenario sem dogovora i zajedničkog rada ne može doneti dobro bilo kome. Uverena sam da DS ne može sebi da dozvoli taj luksuz da se odriče svojih najuspešnijih ljudi - istakla je Trivan.

Ostavku je podnela pozivajući na odgovornost "prave krivce".

- Imajući u vidu da oni koji snose stvarnu odgovornost u ovim mesecima nisu to učinili, ja, koja sam najmanje odgovorna za bilo šta, podnosim ostavku - zaključila je ona i dodala da ostaje privržena politici svoje stranke i njen verni član.

U sedištu DS-a u Krunskoj u toku je sednica Predsedništva stranke, kojoj prisustvuju lider partije Boris Tadić, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, kao i potpredsednici Dušan Petrović, Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, zamenik predsednika DS Dragan Ðilas, Borislav Steganović, Miodrag Rakić.

(Telegraf.rs / Foto: V. Lukić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buba svaba

    7. septembar 2012 | 16:28

    najpametnije sto si mogla da uradis jer svako iz DSa sad gleda sebe ali odgovornost prebacuje na nekog drugog , To je najnovija demokratija po tadicu i konpaniii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA