SVEČANO U BERLINU: Najviše državne počasti za Vučića!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane je, kako konstatuju mediji, treći političar sa ovih prostora za koga je Nemačka priredila svečani doček

  • 1

Prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane Aleksandra Vučića, uz najviše državne počasti, intoniranje himne i svečani bataljon, u Berlinu je dočekao parlamentarni državni sekretar Kristijan Šmit u ime ministra odbrane Savezne Republike Nemačke.

Aleksandar Vučić je, kako konstatuju mediji, posle Josipa Broza Tita i Borisa Tadića, treći političar sa ovih prostora za koga je Nemačka priredila takav doček.

Iako je imao veliku tremu, lider SNS bio je izuzetno počastvovan načinom na koji je dočekan u glavnom gradu Nemačke.

- Nemačka je najvažniji strateški partner Srbije - rekao je Vučić nakon sastanka sa nemačkim zvaničnicima. Tema razgovora bila je budućnost Srbije u EU, KiM i ono što se od Srbije očekuje i što treba da učini da bi došla do članstva u EU.

Prvi potpredsednik Vlade se susreo i sa nemačkim vicekancelarom i ministrom privrede Filipom Reslerom i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju i strateškoj saradnji između Elektroprivrede Srbije i nemačkog energetskog koncerna RWE.

- Mislim da smo postigli značajan stepen saglasnosti u ključnim pitanjima - rekao je Vučić i ocenio da i doček koji mu je priređen pokazuje koliki je značaj Srbije danas.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiDra

    12. septembar 2012 | 13:13

    borhat tadici je trebao da dobije pocast ali nije tako da je vucic 2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA