Vesić: Đilas nije tražio manifest, a objavljen je neplanirano!

"Čudi me da se privatna prepiska pojavila u medijima, a to je verovatno uradio Tadićev tim, što pokazuje na koji način je on vladao Srbijom četiri godine i zašto je izgubio vlast", piše u izjavi Gorana Vesića povodom pojavljivanja u javnosti "Manifesta novih demokrata"

  • 0

Bivši savetnk Borisa Tadića i član DS Goran Vesić potvrdio je da je poslao mejlom "Manifest novih demokrata" zameniku predsednika DS Draganu Ðilasu, ali i jedan i drugi iznenađeni su što je on osvanuo u medijima.

I dok je Vesić u izjavi za medije naveo da je mejl poslao kao prijateljski savet Ðilasu, te da ga on nije tražio, Ðilas je ponovio da neće dozvoliti da se bilo ko preko njega obračunava sa Tadićem.

Vesić je u izjavi za medije najpre ponovio da je nakon najave dnevnog lista "Danas" da će objaviti "manifest" rekao da to ne znači da on ima nameru da se aktivno bavi politikom, da ga interesuje samo konstalting, a da se nada da će Ðilas postati predsednik Demokratske stranke.

"Verujem da može da je izvede iz krize u kojoj se danas nalazi jer to je važno za Srbiju kao što je bilo važno da 2008. godine nastane Srpska napredna stranka. Takođe se nadam da će u novoj DS Bojan Pajtić imati značajniju ulogu nego što je ima danas jer ju je svojim radom zaslužio. On i Ðilas su nova generacija političara kakva je potrebna i DS-u i Srbiji", naveo je Vesić.

On je izjavio i da Ðilas on njega nije tražio savet, već da je on smatrao svojom obavezom da mu, kao prijatelj, napiše kako vidi stvari i predloži mu rešenja.

Ono što ga čudi je da se privatna prepiska pojavila u medijima, što je, kako je naveo, verovatno "uradio Tadićev tim", a što, po njegovim rečima pokazuje kako je "ovaj čovek vladao Srbijom četiri godine i zašto je izgubio vlast".

Vesić smatra da je to sada već i pitanje za povernika Rodoljuba Šabica, za novinarske institucije pa i za neke evropske instance.

Dnevnik "Danas" najpre je objavio informaciju o tome da Vesić piše program nove stranke na čijem će čelu biti Ðilas, da bi u današnjem izdanju predstavio "Manifest novih demokrata".

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA