SARADNJA: Grizlov i Jedinstvena Rusija na skupštini SNS-a

"Međupartijska saradnja je važna jer se u neformalnoj atmosferi mogu razmotriti bilo koja pitanja i problemi od obostranog interesa i razmeniti iskustva", kaže Boris Grizlov

  • 0

Delegacija Jedinstvene Rusije na čelu sa predsednikom Vrhovnog saveta te partije Borisom Grizlovom sutra će u Beogradu prisustvovati izbornoj Skupštini SNS-a.

Grizlov je uoči posete poručio da je Beograd glavni partner Rusije na Balkanu, a takođe ukazao na značaj zajedničkih infrastrukturnih projekata i izrazio očekivanje da će gasovod "Južni tok" u Srbiji dobiti status nacionalnog projekta.

- Naša zemlja vidi Srbiju upravo kao strateškog partnera u Evropi i to je smisao naših odnosa - naveo je Grizlov, i dodao da su prijateljski odnosi dve zemlje izgrađeni na dubokoj istorijskoj bliskosti i poverenju.

Prema rečima zvaničnika, u praktičnom zajedničkom radu veoma je važna realizacija bilateralnih i multilateralnih infrastrukturnih projekata.

- U tom kontekstu očekujemo da u Srbiji bude doneta odluka da se projektu gasovoda "Južni tok" da status nacionalnog prioriteta - istakao je Grizlov.

Prema rečima Grizlova, važan element bilateralne saradnje dve zemlje po liniji građanskog društva su odnosi Jedinstvene Rusije i SNS-a, koji se "razvijaju, prateći međudržavne odnose, i u osnovi imaju težnju obe strane da pozitivno doprinesu jačanju tih odnosa".

On je podsetio da su prvi međupartijski kontakti uspostavljeni još 2009. godine, kada je delegacija SNS-a učestvovala u radu XI kongresa Jedinstvene Rusije u Sankt Peterburgu.

Vođa delegacije JR je na kraju izrazio žaljenje zbog tendencije slabljenja pozicije ruskog jezika, koji potiskuju iz programa srednjih i visokoškolskih ustanova, a kao primer je naveo Niš, mesto jednog od ključnih bilateralnih projekata Rusko-srpskog humanitarnog centra.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA