VUČIĆ NAJAVIO: Uskoro će biti uhapšena i jedna meni vrlo bliska osoba!

Prvi potpredsednik Vlade najavio procesuiranje još "četiri do pet zvučnih imena koja će odjeknuti", demantovao da će tužilac Miljko Radosavljević biti smenjen, i istakao da između njega i Dačića nema nesuglasica

  • 6

NO PASARAN! Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je danas da će borba protiv kriminala i korupcije biti nastavljena i da niko za koga postoje dokazi neće biti zaštićen, bez obzira na kojoj funkciji bio.

- Kao primer za to reći ću da bi uskoro trebalo da bude procesuirana i jedna osoba koja je sa mnom u vrlo bliskim odnosima - najavio je Vučić.

On je ponovio da ne postoji razmimoilaženje u Vladi Srbije oko borbe protiv kriminala i korupcije, kao i da između njega i premijera Ivice Dačića nema nikakvih ličnih nesuglasica.

Spreman je, kako kaže, da posao istera do kraja po svaku cenu, čak i ako bi to vodilo do narušavanja odnosa u vladi.

- Nikada nisam bežao od izbora, pa ni sad. Ovo je posao koji mora da se završi, jer nas borba protiv kriminala i korupcije čeka kao uslov da neko ozbiljan dođe i investira u Srbiji - kazao je Vučić.

Slučaj Olivera Dulića neće ostati usamljen, i najavio da će uskoro odjeknuti još nekoliko "zvučnih imena".

- U narednih mesec dana trebalo bi očekivati završetak još četiri do pet slučajeva koji će biti zanimljivi javnosti, jer se radi o "zvučnim" imenima - istakao je lider SNS.

Vučić je potvrdio da će se danas sastati sa specijalnim policijskim timovima koji vode istrage u slučajevima spornih privatizacija i sumnjivih poslova. Njima će preneti da slobodno rade svoj posao i da neće trpeti pritiske vlasti da od nekih odustanu a, kako kaže, potpuno razume njihovo nezadovoljstvo.

- U mešovitim timovima 300 ljudi ozbiljo radi, muče se. Naravno da se zna šta se tačno dogodilo u "Nubi". Teško je poverovati da je 5,6 miliona evra otišlo na konsalting usluge i to u inostranstvo - kazao je on i ponovio da je veoma važno da Tužilaštvo radi nezavisno.

Bez obzira na napise u medijima da policajci uslovljavaju dalji rad smenom specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, do toga neće doći jer je sudstvo nezavisno.

Vučić je najavio je da će šef tima Beograda za pregovore sa Prištinom biti imenovan do petka. Dogovor o nastavku pregovora postignut je na najvišem državnom nivou, a do sada postignuti sporazumi u Briselu biće primenjeni, iako je svako od tih rešenja za Srbiju teško, dodao je on.

- Najvažniji uslov za početak pregovora je ono što je za Srbiju i njene građane najteže, ali je obaveza - početak primene sporazuma o integrisanom upravljanju granicama - istakao je Vučić.

Primenu tog sporazuma, naglasio je on, tražiće Evropska unija i kao jedan od uslova za dobijanje datuma pregovora, kao i napredak dijaloga sa Prištinom i "više simboličke nego suštinske razgovore sa različitim kosovskim predstavnicima".

Vučić je istakao da EU potpisivanje sporazuma o dobrosusedskim odnosima s Kosovom ne postavlja kao uslov za dobijanje datuma početka pregovora o članstvu, kao ni za prvu ni drugu fazu pregovora u Briselu. Kako je ponovio nekoliko puta, "neko", koga nije imenovao, želi to da predstavi javnosti u Srbiji kao uslov za dobijanje datuma pregovora sa EU.

- Čini mi se da bi neko po svaku cenu da se vodi kampanja protiv EU. Osećam to i vidim - konstatovao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milanno,France

    10. oktobar 2012 | 13:27

    Prvo Dulica uhapsi pa ondapricaj sa prefiksom "Jos". On je samo saslusan,nije uhapsen,a da li ce biti pravosnazno osudjen,videcemo...

  • vlada

    10. oktobar 2012 | 16:00

    Povecajte stopu zaposljenisti,plate,penzije ili smanjite plate a ne mazete ljudima oci tu sa nekim hapsenjima

  • sudija

    10. oktobar 2012 | 13:30

    Mozete li Vucicu reci bar jos jedan razlog zbog kojeg se toliko gurate u Evropu osim nekih obecanih novaca iz fondova na koje ste zinuli. Kad udjete u EU morat cete da igrate kako oni budu svirali a posto su oni mnogo jaci od nas znaci da nas ceka totalna propast na koju Nemacka ceka celo stoljece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA