LESKOVAČKA MUĆKALICA: Neka me SPS isključi, neću koaliciju sa SNS!

- Ukoliko neko misli da nismo dobro radili, neka pošalje kontrolu iz Beograda. Mogu i da nas raspuste, a mene kao funkcionera da isključe iz partije - kaže vođa leskovačkih socijalista. U SNS poručuju da Dačić mora da reši ovaj problem: "Da vidimo ko ima veći autoritet, Stefanović ili Dačić"

  • 2

Lider leskovačkih socijalista Živojin Stefanović u razgovoru za Telegraf.rs kaže da neće promeniti svoju odluku i postupiti onako kako mu nalaže centrale SPS iz Beograda, a to je da dođe do prekomponovanja vlasti na lokalnom nivou.

Stefanović poručuje da mu ne pada na pamet da raskine koaliciju SPS i DS i sklopi dogovor s naprednjacima. Dodaje da će, dok je on na čelu leskovačkih socijalista, i dalje sarađivati s demokratama na lokalu.

- Neću da dozvolim da Leskovac bude poprište okršaja vlasti iz Beograda! Tako je od vremena komunizma i u nekoliko navrata za vreme vladavine Slobodana Miloševića. Mi dobro radimo i zato ovu vlast ne treba menjati. Nećemo koaliciju sa SNS! Ukoliko neko misli da nismo dobro radili, neka pošalje kontrolu iz Beograda. Mogu i da nas raspuste, a mene kao funkcionera da isključe iz partije, spreman sam na sve - kategoričan je Stefanović.

On smatra da je takva odluka na dobrobit SPS i lidera te partije, Ivice Dačića, jer bi glasači bili strašno razočarani neprincipijelnošću.

- Izuzetno cenim i poštujem vrh stranke, pogotovo Dačića, ali ne mogu da idem protiv sebe i svojih najbližih saradnika. Ne činim ništa loše za partiju, naprotiv, dobro radim i moja odluka ima uporište u glasačkom telu naše partije u ovom gradu. Ne želimo da menjamo koaliciju s demokratama i naprasno se okrenemo SNS-u - kaže Stefanović.

S druge strane, prvi čovek naprednjaka u Leskovcu Goran Cvetanović kaže da je ovakva situacija rezultat nerešenih odnosa u SPS-u.

- Taj problem mora da reši premijer Ivica Dačić sa lokalnim predsednikom odbora. Mora da se vidi ko ima veći autoritet. Mi smo tu da čekamo. Naoružani smo strpljenjem i, kada dođe do prekomponovanja vlasti, spremni smo da preuzmemo odgovornost za lokalnu samoupravu u Leskovcu - ističe Cvetanović.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA