Konuzin: Mira Marković legalno u Rusiji

Ruski ambasador je istakao da Rusija održava prisne odnose sa srpskim vlastima i odbacio spekulacije da ta zemlja ima negativan stav prema zvaničnom Beogradu

  • 0

Ruski ambasdor u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je da Mira Marković legalno živi u Rusiji, a da o boravku Bogoljuba Karića u toj zemlji nema nikakve informacije. Komentarišući tvrdnje da o navodnom negativnom stavu Moskve prema Beogradu svedoči činjenica da ličnosti s poternica - poput Mire Marković i Bogoljuba Karića - žive u Rusiji, ambasador je za najnoviji broj NIN-a rekao da je reč o "sitnim i neznatnim primerima u ogromnom bloku višedimenzionalnih odnosa Srbije i Rusije".

"Mira Marković legalno se preselila na teritoriju Ruske Federacije i njen boravak u našoj zemlji je u potpunom skladu sa ruskim i međunarodnim pravnim aktima. O boravku Bogoljuba Karića naši pravosudni organi nemaju informacije", kazao je Konuzin.

Ruski ambasador je istakao da Rusija održava prisne odnose sa srpskim vlastima i odbacio spekulacije da ta zemlja ima negativan stav prema zvaničnom Beogradu.

Ambasador je takođe demantovao da Rusija pokušava da pomogne u popravljanju odnosa između radikala i naprednjaka, kako bi popravila predizborne šanse nacionalno opredeljenih opozicionih stranaka.

"Održavamo jednake odnose sa svim značajnim političkim strankama u Srbiji. Naravno, najprisnije veze se uspostavljaju s onim strankama u čijoj se politici ogleda usmerenost na razvoj prisnih prijateljskih i partnerskih odnosa s Rusijom. Na sreću, u Srbiji takve stranke čine većinu", rekao je Konuzin za NIN.

Prema navodima prekvalifikovane optužnice, udovica Slobodana Miloševića se tereti da je kao predsednica direkcije JUL-a iskoristila službeni položaj tako što je nekadašnjeg generalnog sekretara Vlade i vladinog člana Komisije za stambena pitanja Živku Knežević podstrekla da dodeli stan Iloni Pešić, dadilji njenog unuka, iako nije ispunjavala zakonom predviđene uslove.

Bivši vlasnik “Mobtela” i predsednik Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić osumnjičen je da je državu Srbiju oštetio za oko 40 miliona evra. Istraga protiv 25 aktera afere “Mobtel” i braće Karić otvorena je januara 2006. godine, kada su napustili zemlju, a pojedini beogradski mediji tvrdili su da je Karić pobegao u Rusiju.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA