JEREMIĆ NA FEJSBUKU: Bilo je "skeri" (jezivo), letele su žardinjere po Menhetnu!

Kako su zbog udara uragana na Njujork Ujedinjene nacije bile zatvorene, Vuk Jeremić je kod kuće proveo više od dva sata odgovarajući putem fejsbuka na najrazličitija pitanja internet prijatelja

  • 2

Predsedavajući Generalne skupstine UN Vuk Jeremić ne troši vreme uzalud, te je rešio da iskoristi vreme koje zbog uragana Sendi mora da provede u kući, i to družeći se na fejsbuku sa brojnim znatiželjnim internet prijateljima.

- Sendi je protutnjao Njujorkom, ulice su i dalje zakrčene, ali život se polako vraća u normalu. UN su i danas zatvorene, pa sam odlučio da malo razgovaramo. Imamo sat-dva na raspolaganju, spreman sam da odgovorim na (skoro) svako pitanje:) - napisao je nekadašnji šef srpske diplomatije.

Više od dva sata proveo je odgovarajući na pitanja ljudi iz Srbije i dijaspore, počev od onih o situaciji u Njujorku posle uragana, preko Kosova, međunarodnog položaja zemlje i međunarodne politike, do Jeremićevih političkih planova po povratku u zemlju.

Izveštavajući o atmosferi u Njujorku, gotovo kao dopisnik iz tog grada, Jeremić je rekao da je "na trenutke bilo jezivo, narocito kada se polomio kran" i da "takav vetar do sada još nije video".

- Letele su žardinjere u našem kraju. Ali, mi smo dobro prošli. Donji Menhetn nije bio te sreće, oni su žešće poplavljeni - napisao je Jeremić.

Ipak, za izveštavanje je bila zadužena njegova supruga Nataša koja je inače novinar, te se Jeremić osvrnuo na njen "profesionalizam":

Bilo je i onih koji su se interesovali za Jeremićev muzički ukus.

- Apropo muzike, mogli bi da pričamo satima, ali ako treba da nekoga izdvojim, to bi verovatno bio Bon Žovi - odgovorio je i dodao da je jedan domaći brend piva pronašao čak i u Njujorku.

Jeremić je na većinu pitanja odgovorio, uključujuci ono o nezavisnosti Kosova koje mu je jedan Albanac postavio na srpskom, sugerišući da Jeremić svojim stavovima "krši jedno od fundamentalnih pravila predsedavajuceg GS UN, neutralnost i objektivnost.

- Nezavisnost Škotske, ako to bude rezultat referenduma, bice legalna i legitimna, jer su se strane dogovorile i složile oko procesa. Tako je bilo i sa Crnom Gorom i Istočnim Timorom. U slučaju Kosova, proglašenje nezavisnosti je bilo jednostrano, i zato se ni po koju cenu ne sme dozvoliti da donese državnost - napisao je Jeremic.

Upitan da li su stranke u Srbiji izgubile ideologije, odgovorio je: "Ne bi bilo u redu da dok de fakto nosim dres reprezentacije dajem ocene o bilo kom domaćem akteru, s obzirom da i njih ovde predstavljam", i nije želeo da kaze koga podržava — Borisa Tadića ili Dragana Đilasa — kao kandidata za predsednika DS.

Ranije danas, Jeremić je već "izveštavao" za naš portal o situaciji uoči udara uragana na Njujork, i kazao da će, ukoliko zatreba, on i njegova supruga potražiti zaklon i sedištu ruske misije.

(A. P. / Beta, Foto: Fejsbuk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    31. oktobar 2012 | 01:38

    kao kod nas povedarac sto duva kod njih svaki dan ovako da bude

  • Peki

    1. novembar 2012 | 18:00

    Kud te jedna zardinjera nije u glavu udarila!!!! Dzukelo jedna neotesana,lopove belosvetski!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA