ZAMERAMO SE RUSIJI? Srbija uvela sankcije Iranu!

Naša zemlja pridružila se nedavno podignutim sankcijama Evropske unije za zaustavljanje međunarodnog platnog prometa i uvoza gasa iz Irana zbog njihovog nuklearnog programa

  • 8

Devet država kandidata za pristup Evropskoj uniji i zemalja Evropske ekonomske zone (EEA) - Albanija, Hrvatska, Island, Lihtenštajn, Makedonija, Moldavija, Crna gora, Norveška i Srbija - priključile su se sankcijama EU prema Iranu zbog njihovog nuklearnog programa, prenosi EU Obzerver.

U njihovom tekstu jasno se naglašava zaokret naše diplomatije i začuđujuća promena na relaciji diplomatskih odnosa Srbije i Rusije.

- Srbija kao stari saveznik Rusije takođe je pristupila sankcijama Iranu iako je Rusija više puta do sada kritikovala sankcije EU prema Iranu - piše u ovom tekstu.

Zapadne sile, uključujuću tu i EU i SAD, potvrdile su da su sankcije stupile na snagu zbog iranskog nuklearnog programa i njihovog cilja da obogate uranijum od kojeg se može napraviti nuklearno naoružanje. Ove navode Iran je više puta demantovao tvrdnjama da uranijum obogaćuju kako bi ga koristili u mirnodopske svrhe.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzice Srbija

    3. novembar 2012 | 11:12

    Sram da vas bude,gubite obraz na svakom koraku!!!

  • Ivan Grozni

    3. novembar 2012 | 11:24

    zbog ovih ljiga i ulizica smo sve izgubili

  • Predrag

    3. novembar 2012 | 10:55

    Ovo su vas naterali Ameri,da bi možda u pregovore sa Kosovom dobili jedan metar kvadratni te zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA