Živković: Napustio sam DS posle trulog kompromisa

Bivši premijer Srbije i nekadašnji potpredsednik Demokratske stranke saopštio je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici da više neće biti član te stranke

  • 4

Nekadašnji potpredsednik Demokratske stranke i bivši premijer Srbije Zoran Živković danas je saopštio da neće više biti član te stranke.

- Demokratska stranka već više od osam godina nije demokratska, a od danas više nije ni stranka... To su razlozi zbog kojih, nakon 20 godina, prestajem da budem član DS - napisao je Živković na svojoj Fejsbuk stranici, neposredno nakon sednice Glavnog odbora DS, na kojem je predsednik te stranke Boris Tadić saopštio da se neće ponovo kandidovati za funkciju prvog čoveka demokrata.

Živković je izjavio da je odluku da napusti stranku doneo nakon, kako je rekao, trulog kompromisa Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

- Dogovori su posledica trulog kompromisa, odnosno ravnoteže straha, to što je postignuto između Dragana Đilasa i Borisa Tadića nema veze za političkim delovanjem i političkom strankom, i to je uzrokovalo da donesem odluku - rekao je Živković agenciji Beta.

Živković je ocenio da su odlukom predsednika DS Borisa Tadića da se ne kandiduje ponovo na tu funkciju na izbornoj skupštini stranke poraženi demokratija i demokratičnost, kao i da nema pobednika.

- Svestan sam da osam godina u DS nema demokratije, ali sam mislio da je skupština, koja je trebalo da se održi 11. novembra, poslednja prilika da stranka nađe unutrašnju snagu i mudrost i da donese odluke koje će joj omogućiti da deluje na onim principima na kojima je delovala u vreme kada je bila najvažniji faktor u istorijskim promenama u Srbiji - istakao je Živković.

On je ocenio i da nakon, kako je rekao "burazersko-pobratimskog dogovora", ne vidi kako bi ta stranka i dalje mogla da se zove Demokratskom strankom.

(B. Š. / Beta / Foto: Fejsbuk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAVINIJA LEVIC

    4. novembar 2012 | 19:05

    PAMETNO.STA CE COVEK U SEKTI.OVO JE JEDINI LEP POSTUPAK ZA KOJI SE CULO UPOSLEDNJE VREME.

  • Ceca S.

    5. novembar 2012 | 14:10

    Da li je strucnjak za ugostiteljstvo ili ne necu da polemisem, ali mu odajem priznanje sto je smogao snage i istupio iz vrzinog kola obamne i pljacke ovog naroda, a sve u ime demokratije. Svaka Vam cast, g. Zivkovic!

  • Nenad T.

    5. novembar 2012 | 00:12

    Ostade Demokratska stranka bez velikog strucnjaka za ugostiteljstvo i priucenog enologa. Ko ce im ubuduce organizovati proslave?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA