OKUPLJA BIVŠE RADIKALE: Todorović osnovao udruženje građana "Istočna alternativa"

Nekadašnji potpredsednik SRS Dragan Todorović u četvrtak će zvanično promovisati već registrovano udruženje građana, koje bi trebalo da nastupi na lokalnim izborima u Zemunu

  • 0

Dragan Todorović, bivši potpredsednik i još aktuelni član SRS, ovih dana je s grupom istomišljenika osnovao udruženje građana "Istočna alternativa".

Udruženje je već registrovano, izabrano je i rukovodstvo, a za četvrtak planiraju i zvaničnu promociju u beogradskom Medija centru.

Pored Todorovića, do raspisivanja majskih izbora drugog čoveka stranke, članovi "Istočne alternative" su još neki viđeniji radikali i bivši poslanici Boris Aleksić, dr Paja Momčilov, Branimir Đokić, Milorad Buha i Ratko Ličina, odnosno svi oni, kako navode izvori lista "Danas", koji su nezadovoljni politikom koju u SRS sprovode Nemanja Šarović i Vjerica Radeta. Oni neće, saznajemo, do izricanja presude Vojislavu Šešelju napuštati SRS, ali prekretnica za njihovo dalje delovanje biće lokalni izbori u Zemunu, koji će biti održani maja naredne godine.

- "Istočna alternativa" će nastupiti na izborima u Zemunu i, ukoliko dobro prođe, sledeći planirani korak je prerastanje udruženja građana u političku stranku - kaže izvor lista.

Na pitanje kako je reagovao Vojislav Šešelj na najnoviji potez dojučerašnjih najbližih saradnika, izvor "Danasa" kaže da za sada nema nikakve reakcije iz Ševeningena, što ne znači da ona neće uslediti u narednim danima kada osnivanje udruženja i medijski bude ozvaničeno.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA