JEREMIĆ UZVRAĆA UDARAC: Hrvati lažu, zakazao sam sednicu UN o Hagu!

Iako je hrvatski dnevni list tvrdio da je "Jeremićeva sednica" zakazana pre oslobađanja hrvatskih generala, bivši šef srpske diplomatije to demantovao argumentima

  • 1

IMA LI KRAJA? Hrvatski dnevnik "Jutarnji" optužio je predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića da je lagao kada je rekao da je zakazao sednicu tog tela na kojoj će se raspravljati o ugledu međunarodnih krivičnih tribunala.

Međutim, Jeremić je uredništvu ovog lista na društvenoj mreži Tviter poručio je da je to što rade "žalosno".

"Žalostan pokušaj obmane, uz uvrede. Ta rasprava zakazana 21. septembra već je održana, na dan 15. oktobra. Propaganda...", napisao je Jeremić na svom nalogu na Tviteru.

U drugom komentaru na toj mreži, Jeremić navodi da će "nažalost, biti još mnogo takvih provokacija do 10. aprila".

"Da nije tužno, bilo bi smešno... Da li će se izviniti zbog ove neistine, šta mislite?", zapitao se predsednik Generalne skupštine UN.

Sukob je počeo nakon što je Jeremić za 10. april 2013. godine zakazao javnu raspravu o ulozi međunarodnih ad hok krivičnih tribunala u ostvarivanju pravde i pomirenja između naroda. Jeremić smatra da je ugledu Ujedinjenih nacija nanet udarac oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Međutim, autor teksta u hrvatskom dnevnom listu "Jutarnji" tvrdi da Jeremić "laže" i da je pomenuta sednica zakazana mnogo pre donošenja oslobađajućih presuda za hrvatske generale.

- O tome da je Generalna skupština Ujedinjenih nacija još 21. septembra zakazala tradicionalnu godišnju raspravu o Haškom tribunalu koja će se održati u aprilu iduće godine. Reč je o tački 73. Agende, koja je deo opšte tačke dnevnog reda posvećenog Međunarodnim kaznenim sudovima za bivšu Jugoslaviju i Ruandu, a paralelna rasprava vodiće se i u Savetu bezbednosti UN-a - navodi "Jutarnji".

Međutim, Jeremić ovo demantuje i objašnjava na Tviteru.

Nastavljajući da optužuje Jeremića, "Jutarnji" navodi da je ostatak Generalne skupštine razočaran ovim postupkom Jeremića i da su zbog toga "kompromitovani ne samo Jeremić, nego i Srbija".

Za to vreme, Jeremić se na Tviteru branio od uvreda.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava M.

    22. novembar 2012 | 11:22

    Jeremic je ipak predsednik Generalne skupstine UN. Ne bi trebalo da se prepucava sa raznim olosem preko Tvitera. Treba da se fokusira da istina izadje na videlo i da se neke stvari isprave u nasu korist. U Hagu nezasluzeno trune toliko nasih ljudi, nesto bi pod hitno moralo da se uradi za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA