Zbog tvitova Mlađana Dinkića prekinuta sednica Skupštine Srbije!

- Neverovatno, šta je ostalo od DS-a u skupštini.. Kao da ne postoje. Totalni raspad... Najdosadnija rasprava o budžetu koju pamtim - komentarisao je ministar finansija stanje opozicione poslaničke grupe na društvenoj mreži

  • 3

Skupština Srbije nastaviće raspravu o predloženom budžetu za narednu godinu u ponedeljak, 26. novembra, pošto poslanici nisu uspeli večeras da se dogovore o nastavku rada nakon prekida uzrokovanog fotografijom koju je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić okačio na svoj Tviter profil.

Iako se Dinkić posle gotovo polučasovne pauze izvinio poslanicima DS-a i Skupštini Srbije, demokrate su zahtevale prekid sednice, jer se, kako su naveli, ministar “nije izvinio na način na koji parlament zaslužuje”.

Inače, sve je počelo za vreme skupštinske  rasprave o budžetu za 2013. godinu, kada je  ministar finansija Mlađan Dinkić fotografisao malobrojne poslanike opozicione Demokratske stranke i na društvenoj mreži Tviter se šalio na njihov račun, zbog čega je sednica prekinuta da bi se utvrdile sve okolnosti oko "tvitovanja" ministra finansija.

- Poslanička grupa DS-a, u jeku rasprave o budžetu. Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika. Rasulo - komentarisao je ministar finansija na Tviteru.

Pre toga, on je ocenio da DS u parlamentu "ne postoji" i da je ovo "najdosadnija rasprava o budžetu kojoj je on prisustvovao".

- Neverovatno, šta je ostalo od DS-a u skupštini.. Kao da ne postoje. Totalni raspad... Najdosadnija rasprava o budžetu koju pamtim - komentarisao je ministar finansija stanje opozicione poslaničke grupe na društvenoj mreži.

U međuvremenu, poslanica DS-a Nada Kolundžija izjavila je da je sramotno to što je uradio ministar Mlađan Dinkić, i tražila je da bude opomenut.

 

- To što ministar fotografiše poslanike u Skupštini Srbije, to govori o njemu sve najgore. Ministar mora da se izvini za ovakvo ponašanje koje se ne može nazvati čak ni detinjastim - rekla je Kolundžija.

Predsedavajuća Skuptinom Srbije rekla je da mora prvo da vidi šta se dogodilo da bi mogla da opomene bilo koga. Napravljena je pauza, a uskoro se očekuje njen nastavak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • normalan

    24. novembar 2012 | 05:59

    tako treba i uvek ih treba fotografisati da vidi narod koliko njih radi svoj posao za šta ih plaćamo (šljam)

  • gradjanin

    23. novembar 2012 | 23:56

    Sve pohvale na twitovanu sliku. Hocu da su svi poslanici u sali jer ih delom sve placam!

  • Maja

    24. novembar 2012 | 10:47

    Ja samo moram da pitam sta trazi Ministar finansija na bilo kojoj drustvenoj mrezi tokom sednice? I njega placamo da radi svoj posao a ne da twituje. Ako je njemu dosadan posao sasvim sam sigurna da ima neko kome nece biti. Kazniti demokrate zbog nepojavljivanja na sednici a Ministra zbog nepostovanja poslanika koji su bili prisutni kao i gradjana koji ga placaju da radi a ne da se sprda na drustvenim mrezama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA