SAZNAJEMO: Rusija Srbiji odobrila milijardu dolara!

Na sastanku potpredsednika Vlade Rusije Dmitrija Rogozina i najviših srpskih zvaničnika konačno dogovoreni detalji projekta Južni tok, koji će povezati Rusiju i Srbiju

  • 4

KONAČNO STIŽU RUSKE PARE! Posle nekoliko meseci čekanja i neizvesnosti, sada je izvesno - Ruska Federacija daće Srbiji kredit od milijardu dolara!

Kako saznaje Telegraf, ovu informaciju danas je u Beograd doneo potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin, koji se najpre sastao s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, a zatim i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Rogozin, kome je ispred Palate "Srbija" priređen svečani doček, rekao je da su ruski organi i zvanično odobrili Srbiji kredit pod povoljnim uslovima.

Posle sastanka s Nikolićem iz Predsedništva je stiglo saopštenje u kome se kaže da je Srbija izuzetno zainteresovana za saradnju sa Ruskom Federacijom u brojnim oblastima, a da će uskoro projekat „Južni tok“ potpuno povezati Srbiju i Rusiju.

Predsednik Nikolić je izneo težnju da se, osim na polju energetike, posebno unapredi saradnja Srbije i Rusije i u namenskoj industriji, ali i u drugim granama privrede.

- Naša poljoprivreda, na primer, može da stvori kvalitetne proizvode koji su potrebni ruskom tržištu i Srbija je spremna da obezbedi velike količine za plasman u Rusku Federaciju - dodao je on.

Rogozin je odnose između Rusije i Srbije ocenio kao veoma prijateljske i iskoristio priliku da prenese pozdrave predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i predsednika Vlade, Dmitrija Medvedeva.

Vučić i Rogozin prethodno su se sastali 23. avgusta u Moskvi, kada su razgovarali o jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, unapređenju odbrambene industrije, modernizaciji vojske Srbije, kao i o potencijalnim zajedničkim proizvodnim poduhvatima i izlasku na treća tržišta.

Vučić je tada izjavio da Srbija namerava da izgradi fabriku modernog naoružanja, a da je Rogozin pokazao veliku želju da pomogne Srbiji u njegovom plasmanu. Reč je o razvoju srpske namenske industrije, plasiranju robe na rusko tržište i zajedničkom izlasku na treća tržišta.

Kako je najavljeno, Rogozin će se sastati i s premijerom Ivicom Dačićem. Predviđen je i susret ruskog zvaničnika sa predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA