SLETEO U PRIŠTINU: Crveni tepih za Haradinaja, zvižduci za Tačija! (FOTO)

Nekadašnjeg vođu OVK na aerodromu su dočekali premijer Hašim Tači, kosovski ministar bezbednosnih snaga Agim Čeku, većina članova Vlade, funkcioneri njegove Alijanse za budućnost Kosova, kao i članovi porodice

  • 0

Avion nekadašnjeg vođe OVK Ramuša Haradinaja, koga je Hag danas oslobodio, sleteo je na prištinski aerodrom, a dočekan je uz vatromet, počasnu gardu i crveni tepih.

 

Haradinaja su na aerodromu dočekali premijer Hašim Tači, kosovski ministar bezbednosnih snaga Agim Čeku, većina članova Vlade, funkcioneri njegove Alijanse za budućnost Kosova, kao i članovi porodice.

 

Sletanje aviona na pistu aerodroma u Prištini dočekano je aplauzom, dok je dolazak Tačija ispraćen zvižducima.

 

Haradinaj je po dolasku na prištinski aerodrom izjavio da je i međunarodna pravda potvrdila pravičan i čist put OVK.

 

- Danas sam radostan jer je i međunarodna pravda potvrdila da je naš put za slobodu bio čist i pravičan. To nam daje veru da je i put pred nama dobar i da ćemo moći zajedno da prevaziđemo izazove koji nas očekuju. Ja vas uveravam da ću raditi sa svima vama kako bismo razvijali zemlju, išli u susret izazovima i postizali nove uspehe - rekao je Haradinaj.

 

 

Kosovski premijer Hašim Tači, koji se sa Haradinajem obratio javnosti, rekao je da je "današnja presuda Haškog tribunala još jedna pobeda za građane Kosova, za državu Kosovo". On je dodao da je to "posebno radosna vest za porodicu Haradinaj, koja se povezuje sa čistom i pravičnom borbom koju su vodili kao OVK".

 

- Ovo je dobra vest za sve Albance i slobodno mogu da kažem da je nevinost Haradinaja i svih njegovih saboraca dodatak veličanstvenom slavlju koje smo imali povodom 28. novembra, 100. godišnjice nezavisnosti Albanije i praznika - nacionalne zastave, rekao je Tači.

 

Ispred aerodroma okupilo se više hiljada pristalica koji su nosili albanske i zastave Kosova, kao i plakate sa njegovim likom. Među okupljenima, od kojih je veliki broj došao organizovano autobusima, nalaze se i njegovi bivši saborci iz takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, u uniformama te paravojne formacije.

 

Za prisutne je organizovan i direktan prenos njegovog dolaska preko video-bima, a svi oni koji nisu mogli da prisustvuju na Kosovskoj televiziji mogu direktno da prate Haradinajev povratak iz Haga.

 

On će se kasnije večeras na Trgu Majke Tereze u centru Prištine obratiti građanima sa bine, na kojoj je, inače, jutros bio organizovan direktan prenos izricanja presude u Haškom tribunalu.

 

 

(D. Z. / Tanjug / Foto: Tanjug/Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA