DSS NA JARINJU: Granice su kraj procesa nezavisnosti KiM!

"U ovom istorijskom trenutku za naš narod na Kosovu i Metohiji sve su oči uprte u Ustavni sud Srbije, koji ima zakonsku obavezu da pravovremeno donese odluku o ustavnosti vladinih uredbi proisteklih iz pregovora Beograda i Prištine", kaže potpredsednik DSS-a

  • 2

Potpredsednik Skupštine Srbije i potpredsednik DSS-a Nenad Popović zajedno sa poslanicima Jovanom Palalićem i Petrom Petkovićem stigao je na Jarinje kako bi pružio podršku srpskom narodu.

- U ovom istorijskom trenutku za naš narod na Kosovu i Metohiji sve su oči uprte u Ustavni sud Srbije koji ima zakonsku obavezu da pravovremeno donese odluku o ustavnosti vladinih uredbi proisteklih iz pregovora Beograda i Prištine. Izgradnja graničnih prelaza kako god se oni zvali i bez obzira da li imaju državna obeležja ili ne, vode samo jednom, a to je zaokruživanje procesa nezavisnosti Kosova - rekao je Nenad Popović.

Prema njegovim rečima Evropska unija je lagala Srbiju kada je tvrdila da je statusno neutralna.

- Sve što su činili poslednjih godina vodilo je stvaranju nezavisnog Kosova i Metohije. Srbija mora jasno da se odredi prema ovakvom ponašanju Evropske unije i da u cilju zaštite državnih i nacionalnih interesa prekine sve pregovore o pristupanju Uniji. Naš odgovor treba da bude – nema podele Srbije i nema granice sa Kosovom - poručio je Popović i istakao da je ovo istorijski trenutak za Srbiju i da naš narod ima pravo da protestuje mirno i nenasilno.

Poslanici DSS će od danas svakog dana biti na prelazu Jarinje kako bi iskazali podršku mirnom protestu našeg naroda protiv uspostavljanja granice između Srbije i njene južne pokrajine.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    5. decembar 2012 | 18:34

    Bravo kraljevi

  • marija

    5. decembar 2012 | 17:56

    a obećanja http://m.youtube.com/#/watch?feature=youtu.be&v=VpRJRnBdoLY&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DVpRJRnBdoLY%26feature%3Dyoutu.be&gl=RS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA