ĐILAS: Neka Vlada i predsednik kaže narodu istinu o Kosovu!

- Očekivao sam da će neko Nikoliću javiti da više nije opozicija i da je dužan da iznese plan o KiM. Mi smo stranka levice, očekujem da se ubuduće bavimo samo onim što će obezbediti bolji standard građanima Srbije - rekao je lider demokrata

  • 5

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da Vlada Srbije nije spremna narodu da saopšti punu istinu o Kosovu i Metohiji, i dodao da je očekivao da neko Tomislavu Nikoliću kaže da više nije opozicija, već da je dužan da iznese plan o pokrajini.

- Očekivao sam da će neko Nikoliću javiti da više nije opozicija i da je dužan da iznese plan o KiM. On je obavio svoj anketarski posao, saslušao šta ko misli, još samo nismo čuli šta on misli - rekao je Dragan Đilas na sednici Glavnog odbora DS, koja se održava u Paraćinu.

- Mi smo stranka levice, očekujem da se ubuduće bavimo samo onim što će obezbediti bolji standard građanima Srbije - rekao je on.

Đilas je kazao da je Nikolić imao dovoljno vremena da se, pored "proizvodnje određenih napitaka, pozabavi i pomilovanjima ljudi s one strane zakona koji ne zaslužuju da se nađu na slobodi".

- Postajemo društvo u kojem bezbednost nije na nivou od pre šest meseci - kazao je Đilas.

On je vladajuću većinu kritikovao i zbog neprihvatanja amandmana na budžet za 2013. godinu, koji je trebalo trudnicama da obezbedi punu platu za vreme održavanja trudnoće, navodeći da je to realni pokazatelj odnosa aktuelne Vlade prema građanima.

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke održava se u Paraćinu, a na sednici će se raspravljati o predlogu Predsedništva stranke da Bojan Pajtić bude izabran za zamenika predsednika DS.

Na konstitutivnoj sednici Predsedništva stranke, održanoj 30. novembra, na kojoj su izvršene pripreme za nastavak konstituisanja stranačkih organa, za sekretara Predsedništva DS izabran je Marko Đurišić.

Jelena Trivan imenovana je za internacionalnog sekretara Demokratske stranke, dok je Dušan Elezović predložen za mandatara za izbor Izvršnog odbora DS.

U sklopu priprema za sednicu Glavnog odbora i konstituisanja organa DS, Predsedništvo je predložilo Balšu Božovića za generalnog sekretara DS, a Tamaru Tripić za sekretara, saopšteno je nakon sednice Predsedništva.

Inače, to je bila prva konstitutivna sednica Predsedništva stranke posle izborne skupštine 25. novembra.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • c ecili

    8. decembar 2012 | 13:47

    Ma ti ćeš da kažeš,šta ko mora. KO SI U OPŠTE TI?

  • Strucnjakowsky

    8. decembar 2012 | 15:53

    Kako se vi trudite za bolji standard videli smo poslednjih 12 godina.Vi ste svoje rekli,nadam se da nikad vise necete biti ni blizu vlasti.

  • lepigoga

    8. decembar 2012 | 15:45

    a sto si ti cutao tolike godine?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA