DATUM U MAGLI: Pregovori sa EU mogući u prvoj polovini iduće godine

Šefovi diplomatija članica Evropske unije predložiće otvaranje pregovora sa Srbijom, ako nastavi napredak, tokom irskog predsedavanja, što znači od 1. januara do 1. jula 2013. godine

  • 4

Šefovi dipolomatija zemalja članica EU preporučiće savetu EU da predloži otvaranje pregovora sa Srbijom "tokom sledećeg predsedavanja", ukoliko Srbija nastavi napredak.

Kiparsko predsedništvo saopštilo je kasno večeras u Briselu da su ministri EU pohvalili napredak Srbije i preporučuju mogućnost otpočinjanja pregovora sa Srbijom tokom irskog predsedavanja, što znači između 1. januara i 1. jula sledeće godine.

Evropski komesar za proširenje Štefan File napisao je na svom Tviter nalogu da je na sastanku u Briselu odlučeno da je početak pregovora sa Srbijom, ukoliko nastavi sa napretkom, moguć u prvoj polovini sledeće godine.

- Jasan je plan za Srbiju: ako se nastavi napredak, otvaranje pregovora o pristupanju EU moguće je tokom sledećeg predsedavanja EU - napisao je File u svom "tvitu" sa današnjeg sastanka ministara spoljnih poslova EU o proširenju Unije.

Putem Tvitera se oglasio i šef švedske diplomatije Karl Bilt, koji je napisao da su kiparsko predsedništvo, Štefan File i šefica diplomatije EU Ketrin Ešton "uspešno pokrenuli napred sva pitanja o proširenju EU".

- Konačno je sve urađeno - naveo je Bilt na svom Tviter nalogu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • raznatovic

    11. decembar 2012 | 22:35

    U prevodu:" Gospodo, priznajte Republiku Kosovo ili ćemo vas i dalje omalovažavati, potcenjivati, cediti... " To sada samo onaj ko neće da vidi ne primećuje... " rešavanje pitanja KOSOVA I METOHIJE .pa.....Raska oblast-SANDZAKA...pa..VOJVODINE...mora biti prioritet Srbije na njenom putu u EU jer Brisel želi da pokrene rešavanje i tog problema. Pa napokon i ako udje Srbija u EU rada ce Srbija teritorijalno biti svedena na Beograd. Pitam se samo koliko nisko je pala Srbija zbog ove maloumne politike EU NEMA ALTERNATIVU. NECU U EU PO CENU KOMADANJA MOJE SRBIJE !!! DOSTA SA PONIZAVANJEM !!! JEL VI TO SHVATATE ILI STE SVI PSIHIJITRAJSKI SLUCAJ I DA TREBA DA SE DOGODI NAROD U SRBIJI PA DA DANASNJA VLAST BUDE PRINUDJENA DA DA SMESTA OSTAVKU !!!

  • Strucnjakowsky

    12. decembar 2012 | 00:38

    Evropa,prevezidjena stvar.Sere mi se od Evrope.

  • ajkulica

    12. decembar 2012 | 02:34

    bolji naslov guske u magli !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA