VUČIĆ: Sa državom nema nagodbe! (VIDEO)

"Zadovoljan sam i ponosan, iako znam da sam možda sebi lično loše presudio u budućnosti, ali sam siguran da je to dobro za Srbiju", rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani Srbije mogu da vide da sa državom nema nagodbe i dogovora kad su u pitanju kriminal i korupcija.

- Zadovoljan sam i ponosan, iako znam da sam možda sebi lično loše presudio u budućnosti, ali sam siguran da je to dobro za Srbiju - rekao je Vučić.

On je, povodom pretnji koje mu je uputio jedan od najbogatijih Srba Miroslav Mišković prilikom hapšenja, istakao da zna sve šta je govorio Mišković i da razume da je on to govorio u afektu i besu.

- Nije to jedini put da je on izgovorio i mnogi drugi to izgovaraju, ja sa tim nemam problem, ali imam problem sa tim koliko je novca građana Srbije oteto i zloupotrebljeno - dodao je Vučić.

Kako je naveo, na državi je da omogući tuzilaštvu i policiji da rade bez pritiska i podsetio da je bivša Vlada postavila javnog tužioca Zagorku Dolovac i specijalnog tužioca za organizovani Miljka Radisavljevića na te funkcije.

- Važno je da u ovoj zemlji više ne postoje pojedinci koji mogu da pozovu jednog, dvojicu ili trojicu ministara i da im nalože ovome ćete da oduzmete zemljište, ovog drugog ćete da uhapsite, ovom trećem ćete da kažete bilo šta i da to platite tako što ćete jednom da date novac u gradskoj skupštini, drugom ćete da date novac u republičkoj skupštini i time ste završili sve - rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da tužioci u ovom predmetu imaju "čistu situaciju", jer je, kako je kazao, "reč je o državnom, isisanom novcu".

Upitan šta će biti sa radnicima u Miškovićevoj firmi, Vučić je izrazio uverenje da će 7.000 ljudi nastaviti da radi i naveo da je pravo pitanje koliko je firmi namerno uništeno privatizacijama.

On je izrazio zadovoljstvo zbog jasne reakcije predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice na današnje privođenje Miškovića, njegovog sina Marka i još osam osoba.

- Zahvalan sam Koštunici, koji je bez ograda reagovao, dok su drugi rekli nemojte da borba protiv korupcije bude selektivna i slično. Pa ti koji to kažu su vlasnici medija, a ne ja. U mnogo čemu se ne slažem sa DSS-om, ali Koštunica zna šta je država - istakao je potpredsednik Vlade.

Ceo intervju prvog potpredsednika Vlade Srbije možete pogledati ovde:

(Telegraf.rs / Izvor: RTS / Foto: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    13. decembar 2012 | 00:46

    Razumem ja to da nema nagodbe... Ako nema nagodbe kakva je nagodba onda da se Daciceva afera Kofer zataska i ne pominje!? Ako nema nagodbe, kako ce predsednik Srbije Toma Nikolic odgovarati za dobijanje stana na lepe oci a koji ima 270 kvadrata!?! Ako nema nagodbe, zasto se onda po novinama najvaljuje svaka istraga, hapsenje, cinjenice iz slucajeva, itd!? Ako nema nagodbe zasto se onda samo hapsi ako ste obecali narodu da cete graditi!?!? Hapsenje donosi samo jedan iznos bodova ... Sta za ostalo!!???

  • Pravda

    13. decembar 2012 | 06:02

    ODUSEVIO SI ME VUCICU , HAPSI SVE REDOM , !!!

  • Strucnjakowsky

    13. decembar 2012 | 00:55

    Svaka cast,sad ste me ubedili da se ne salite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA