DRI podnosi nove prijave

U toku pravna analiza izveštaja državnih revizora o nenamenskom trošenju budžetskog novca

  • 1

Predsednik Saveta Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović najavio je nove prijave zbog nenamenskog trošenja budžetskog novca.

Međutim, on nije želeo da kaže protiv koga će one biti podnete jer je u toku pravna analiza izveštaja državnih revizora.

DRI je krajem 2011. objavio izveštaje o kontroli trošenja novca u 2010. godini 47 subjekata u kojima su utvrđene brojne nepravilnosti zbog kojih je do sada podneto 18 zahteva za prekršajni postupak i tri krivične prijave.

Zbog kršenja zakona u trošenju novca iz budžeta za 2008. godinu DRI je podneo 19 prijava, a za 2009. godinu podneto je 12 prijava protiv 14 državnih funkcionera. Sve te prijave su, prema rečima Sretenovića, procesuirane.

- Nijedna prijava za sada nije odbačena. Doneto je šest pravosnažnih presuda od toga su pet osuđujuće, a jedna oslobađajuća na koju je DRI uložio žalbu za zaštitu zakonitosti i to je već pred Apelacionim sudom. Videćemo ishod te prijave - naveo je Sretenović.

On je dodao da je oslobađajuća presuda doneta u slučaju prijave protiv bivšeg ministra prosvete Slobodana Vuksanovića.

Na pitanje da li je osnovan bilo kakav prigovor na konačni izveštaj DRI, Sretenović je kazao da su državni revizori sproveli sve postupke u skladu sa zakonom i da su sprovodene tri faze izrade izveštaja, uključujući i nacrt izveštaja na koji su izjavljivane pismene primedbe.

- Ne želim da kometarišem nijedan prigovor od strane revidiranih subjekata. Stojim iza izveštaja koje su napisali državni revizori i oni ne mogu da se osporavaju pred nadleženim sudovima i državnim organima - rekao je Sretenović.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    5. novembar 2013 | 15:02

    Radi se o temi ,borba protiv zla.Ako je neko uspesan i pomaze,nemoze mu se to uzeti za zlo.Bilo kako bilo bice kako mora.Nezelim da kritikujem nikoga,tréba covek sam izabere svoj put.Pozdrav redakciji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA