Dačić: Kosovo sve dalje od Srbije, platforma će se menjati! (FOTO)

To je naš pogled na rešavanje tog problema i dosta je bilo politike da je Kosovo Srbija, a u realnom životu je Kosovo sve dalje od Srbije - rekao je premijer i potvrdio da u dokumentnu neće ostati prva rečenica iz sadašnjeg teksta platforme koja kaže da se treba uzdržavati od daljeg sklapanja dogovora

  • 2

SUKOB? Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je "Kosovo sve dalje od Srbije" i istakao da je platforma predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koja je predstavljena opoziciji i stranim ambasadorima, podložna promenama!

Govoreći na sednici Glavnog odbora SPS u Beogradu, Dačić je rekao da je Platforma za Kosovo i Metohiju prvi dokument koji je predsednik Srbije izložio predstavnicima međunarodne zajednice.

- To je naš pogled na rešavanje tog problema i dosta je bilo politike da je Kosovo Srbija, a u realnom životu je Kosovo sve dalje od Srbije - rekao je lider SPS.

Premijer je potvrdio da u dokumentnu neće ostati prva rečenica iz sadašnjeg teksta platforme koja kaže da se treba uzdržavati od daljeg sklapanja dogovora u tekućim pregovorima i početi pregovore na novoj osnovi.

- U ovom trenutku ne postoji realna mogućnost da se vode pregovori na tom nivou, osim ovih koji se trenutno vode. Naše opredeljenje je da učestvujemo u daljem dijalogu zastupajući stavove koji se nalaze i u ovom dokumentu - naveo je Dačić, prenosi RTS.

Lider SPS i premijer Srbije poručio je okupljenima da vlast u Srbiji treba da deli sudbinu svoga naroda i da ona ne sme bolje da živi od njega.

- Vlast treba da deli sudbinu svoga naroda, ako narod ne može da živi bolje, ne može ni vlast - rekao je lider socijalista.

On je dodao da Srbiji treba više socijalne pravde, ali i ekonomski rast i razvoj.

- Treba nam više socijalne pravde, treba nam ekonomski rast i razvoj, i na tome moramo da radimo sve više kako bi naši građani bolje živeli - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da se on i njegovi članovi ne bore za SPS, već isključivo za Srbiju.

Premijer je naglasio da je prioritet briga o Srbima koji žive na Kosovu i da je licemerno da socijaliste optužuju za Kosovo oni koji su za vreme bombardovanja pobegli iz zemlje i oni koji školuju decu u zemljama EU, a sada SPS kritikuju za politiku koju vodi.

- SPS je ratovao za Kosovo, a optužuju nas oni koji su 13 godina iz dana u dan predavali to Kosovo i nisu uspeli da sačuvaju ono što mi jesmo, a u njihovo vreme izgrađeni su mnogi faktori subjektiviteta Kosova. Mora se spasti ono što se spasti može - naglasio je Dačić.

Dačić je naglasio da oni koji su napadali nekadašnjeg lidera SPS Slobodana Miloševića " zbog ratova i zločina", sada napadaju ovaj SPS kao da je napustio tu politiku.

- Ako je to tako, zašto ste ga onda izručili Haškom tribunalu, a kad smo već kod toga, to je bilo neustavno, jer tada nije postojao Zakon o saradnji sa Hagom - rekao je Dačić.

Prema Dačićevim rečim, Srbiji je potrebna EU zbog ekonomskog razvoja i zaslužuje da uđe u Uniju, ali ne uz ponižavanje nacionalnih i državnih interesa.

- Srbija zaslužuje da uđe u EU, ali sa nacionalnim identitetom, a ne da klimne glavom na sve što misli da je podsticaj iz Brisela - rekao je Dačić, i naglasio da je to i obaveza prema generacijama koje dolaze.

(D. Z. / Tanjug / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dick

    22. decembar 2012 | 13:07

    jaooo ivice ivice...

  • Beretka

    22. decembar 2012 | 19:40

    Pa ti rece dačo da ne das ni kednu stopu kosova sada doslo vreme da ga prodajes za dz pollanjas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA