OBRAČUN U BAČU: Aktivisti SNS izbacili predsednika opštine iz zgrade!

Simpatizeri i aktivisti naprednjaka upali su u zgradu opštine Bač i izbacili predsednika i potpredsednika opštine i zabarikadirali se u njenom zdanju

  • 0

Oko 40 aktivista i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS) upalo je u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine i ostali zabarikadirani u zgradi, javila je Radio-televizija Vojvodine.

Aktivisti SNS-a su prethodno uklonili privatno obezbeđenje ispred opštine. Policija je sve to posmatrala, ali nije intervenisala.

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova SNS-a i Socijalističke partije Srbije održali su juče po podne protestni skup na kom su izneli optužbe na račun nove skupštinske većine, predvođene Demokratskom strankom (DS).

- Zar se obijanjem zgrade skupštine brani demokratija - kazali su oni na jučerašnjem protestnom okupljanju.

Odbornici novofomirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su 29. decembra u zgradu opštine, uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija.

Reč je o odbornicima DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave ranije je dalo mišljenje da je ta većina legitimno izabrana.

(D. Z. / Izvor: RTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA