DAČIĆ: Vreme je da se stavi tačka na sporna pitanja sa Crnom Gorom

Predsednik Vlade Srbije izjavio je u Podgorici da je krajnje vreme da se okončaju međusobna razmimoilaženja, jer "ne postoje dva bliža naroda nego što su srpski i crnogorski"

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je vreme da se stavi tačka na sporna pitanja između Srbije i Crne Gore, jer se radi o dve najbliže države i dva naroda.

- U prethodne dve decenije u odnosima Crne Gore i Srbije bilo je dosta turbulencija. Mislim da je krajnje vreme da se sva sporna pitanja stave ad akta, odnosno da se stavi tačka na međusobna razmimoilaženja - izjavio je Dačić dopisniku Tanjuga tokom boravka u Podgorici.

On je rekao da je imao komunikaciju s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, sa kojim je dogovorio bilateralne sastanke kako bi se sva sporna pitanja rešila na osnovu principa čistih računa.

- Poštujemo svaki izbor građana Crne Gore, interesujemo se za prava Srba i želimo da razvijamo prijateljstvo i bratstvo u funkciji zajedničkih interesa Srbije i Crne Gore - istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da se razbiju predrasude da je Srbije remetilački faktor, odnosno da Beograd ima nešto protiv crnogorske nezavisnosti i državnosti.

- Srbije nema nikakvih aspiracija prema Crnoj Gori. Srbija poštuje svaku odluku građana Crne Gore - naveo je Dačić.

On je istakao da su odnosi Crne Gore i Srbije tokom istorije bili bratski i saveznički, a takvi treba da budu i u narednom periodu.

- Ne postoje dve bliže države nego što su Srbija i Crna Gora, odnosno ne postoje dva bliža naroda nego što su srpski i crnogorski - istakao je Dačić.

On je dodao da je legitimno to što se Srbija brine za prava svojih sunarodnika u Crnoj Gori.

- To je u skladu sa evropskim standardima - kazao je predsednik Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA