Dačić: Neka Božić donese mir i nadu!

"Želim da Božić donese mir, ljubav i nadu, mnogo zdravlja, uspeha i napretka. Neka praznik Hristovog rodjenja u domove unese radost i porodičnu sreću. Mir Božiji, Hristos se rodi", poručio je premijer Srbije

  • 1

Premijer Srbije Ivica Dačić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić čestitali su Božić SPC i vernicima.

Dačić je Božić čestitao patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

"Želim da Božić donese mir, ljubav i nadu, mnogo zdravlja, uspeha i napretka. Neka praznik Hristovog rođenja u domove unese radost i porodičnu sreću. Mir Božiji, Hristos se rodi" navodi se u čestitki premijera Dačića.

Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić čestitali su Božić patrijarhu Irineju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Želimo da ovaj praznik ljubavi i svetlosti, koji nas podseća na važnost međusobnog poštovanja, poverenja i razumevanja, provedete u miru i radosti sa svojim porodicama i prijateljima. Mir Božiji, Hristos se rodi!", navedeno je u čestitki.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović je svim vernicima koji slave po julijanskom kalendaru poželo da taj praznik "bude dočekan uz veru i nadu za bolje sutra".

"Želim da vam praznik Hristovog rođenja i predstojeća godina budu ispunjeni radošću, zdravljem, ljubavlju prema najmilijima", naveo je Stefanović u čestitki i poručio da Božić u sebi nosi poruku razumevanja i tolerancije, zajedništva i solidarnosti.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić čestitali su Božić Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Beograđanima koji ga proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

"Svim sugrađanima koji proslavljaju ovaj veliki hrišćanski praznik želimo da ga provedu sa svojim najbližima, komšijama i prijateljima u zdravlju i miru. Želimo i da nam svi dani po Božiću donesu mnogo lične i porodične sreće i uspeha u radu. Negujmo međusobno poštovanje i toleranciju, pružimo ruku onima kojima je pomoć potrebna", istakli su Đilas i Antić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA