DIJALOG SA PRIŠTINOM: Postignut napredak u razgovorima o carini robe

Cilj tehničkog dijaloga, tokom koga se razmatrao problem carinjenja na administrativnim prelazima, bio je priprema terena za novu rundu razgovora na najvišem nivou

  • 2

Nakon završetka tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu, Maja Kocijančić, potparolka šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, izjavila je da je postignut "izvestan napredak", a da će razgovor biti nastavljen 15. januara.

Radne grupe, koje je sa beogradske strane predvodio Dejan Pavićević, uz prisustvo šefa kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina i predstavnika kosovskih Srba Krstimira Pantića i Slaviše Ristića, a sa prištinske strane Edita Tahiri, rastale su se posle dvodnevnog dijaloga bez izjava za medije.

Cilj tehničkog dijaloga, tokom koga se razmatrao problem carinjenja robe namenjene severu Kosova na nedavno uspostavljenim prelazima na administrativnoj liniji, bio je priprema terena za novu rundu razgovora na najvišem nivou koja je zakazana za 17. januar, kada će se u Briselu sresti predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bljuzga

    11. januar 2013 | 22:41

    Napredak u cemu,svaki razgovor sa njima se zavrsava korakom napred za njih i korakom nazad za nas

  • posera

    12. januar 2013 | 09:44

    Hahaha bravo za albance,samo sto se dialogira znaci da smo priznali drzavu kosovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA