DS PODRŽAO REZOLUCIJU: Skinuta oznaka tajnosti sa platforme

Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS, najavio je večeras da će DS glasati za Predlog rezolucije, s obzirom na to da je skinuta oznaka tajnosti sa platforme. Stefanović je u Skupštini Srbije rekao da će demokrate dati podršku jer se pokazalo da su “otklonjeni štetni delovi” o prekidu dijaloga sa Prištinom

  • 0

Vlada Srbije skinula je večeras oznaku tajnosti sa platforme za pregovore Beograda i Prištine.  Demokratska stranka podržaće predloženu rezoluciju o Kosovu i Metohiji budući da je vlada skinula oznaku tajnosti sa platforme za Kosovo i da je utvrđeno da u tekstu nema delova koji govre o prekidu dijaloga sa Prištinom, izjavio je večeras šef poslanika DS Borislav Stefanović.

Stefanović je u Skupštini Srbije rekao da će demokrate dati podršku jer se pokazalo da su “otklonjeni štetni delovi” o prekidu dijaloga sa Prištinom i daljeg nastavka evrointegracija, što je za DS bilo najvaznzije.

- Vidi se jasna razlika u odnosu na prvobitnu platformu koju je predstavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić - rekao je Stefanović u parlamentu, dok je u rukama držao tekst platforme, sa koje je vlada prethodna skinula oznaku tajnosti.

- Čestitamo vladi na hrabrosti i mogućnosti da čini jasan i efikasan otklon od štetnih politika i predloga - rekao je Stefanović.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je, posle sednice Vlade, koja je održana u zgradi parlamenta, da je to učinjeno na zahtev poslaničkih grupa i da će platforma biti objavljena na sajtu Vlade i tako postati dostupna građanima Srbije.

Dačić je podsetio da je Demokratska stranka tražila skidanje oznake poverljivosti i da su šefovi poslaničkih grupa tražili uvid u taj dokument.

- Nema tajni, razlika je u svega dva pasusa. Platforma će biti objavljena na sajtu Vlade - rekao je premijer.

Dačić je rekao i da uslovljavanje DS da će glasati za rezoluciju ukoliko se skine oznaka poverljivosti sa platforme nije bilo presudno za tu odluku, već činjenica da su šefovi poslaničkih grupa tražili taj dokument na uvid.

(I. D. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA