ĐILAS: SNS i SPS su odbacili Nikolićevu politiku (VIDEO)

Lider DS uveren da će ove godine biti vanrednih izbora, dodajući da bi "zbog svega SNS trebalo da se izvini građanima jer je kandidovala Tomislava Nikolića"

  • 11

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas kaže da je gotovo sigurno da će ove godine biti vanrednih izbora i dodaje da će njegova stranka predstaviti početkom februara svoj nacionalni plan za izlazak države iz krize.

- To će biti naš program, naša politika, vizija Srbije u narednih nekoliko desetina godina. Krajnje je vreme da postavimo pitanje šta mi u stvari hoćemo, gde mi vidimo sebe u narednih 30-50 godina. Mi živimo na teritoriji Evrope gde narodi stotinama godina znaju šta hoće - rekao je Đilas za televiziju "Pink".

On je siguran da će ove godine biti vanrednih izbora i dodao da je DS kao opoziciona stranka spremna za njih.

- Opozicija je uvek za izbore, to je ideja svake stranke, pa i Demokratske stranke - rekao je Đilas.

Na pitanje kako odgovara na zahteve za njegovo smenjivanje s mesta gradonačelnika Beograda, poručio je da "mogu da ga smene ako mogu"

i da će do tada on raditi svoj posao. Predsednik DS je naveo da je narodu neko morao da kaže istinu i da je ta stranka u Parlamentu uspela da pokaže da državni vrh ima dve politike.

- Nije to tekst DS pa da se izvinjavamo. To je tekst predsednika, a mi smo naterali Vladu da pokaže platformu i da pokaže da su se od onog teksta ogradila. Pokazali smo da postoje dve politike - rekao je Đilas u "Kažiprstu" RTV "B92".

VUČIĆ I DAČIĆ DA KAŽU DA JE NIKOLIĆEVA PLATFORMA LAŽ I OBMANA

Đilas je istakao da demokrate ne bi ni glasale za sporni amandman, jer oni nisu za prekid pregovora sa EU, ali da bi zbog svega, SNS trebalo da se izvini građanima jer je ona kandidovala Tomislava Nikolića, a onda za pet meseci odustala od njegove politike.

- Veliki problem Vučiću i Dačiću je što ne mogu da kažu da je platforma laž i obmana, populistička i nerealna, da nudi prekid pregovora. Oni nisu imali hrabrosti da to kažu, pa su hteli da rade nešto između. Meni je žao što SNS i SPS nemaju snagu da glasno to kažu, ali mi je drago što su odbacili Nikolićevu politiku - rekao je Đilas.

On je naveo da ne bi trebalo Vučić i Dačić njega ili Demokratsku stranku da uče demokratiji, kao i da bi neko trebalo da kaže narodu bolnu istinu.

- Jednom zauvek treba da govorimo istinu. Tomislav Nikolić je 20 godina sprovodio politiku obmane naroda, da ne kažem laži. Sve što je pričao ništa se nije desilo, a sada ponovo priča nešto drugo. Narodu treba neko da kaže šta nam se sprema za šest meseci. Ako ne dobijemo datum za šest meseci, nećemo ga dobiti godinu i po dana, ako se ugase pregovori, ugasiće se svetlo u Srbiji - rekao je Đilas.

Na pitanje da li mu je prihvatljiva koalicija sa SNS i Aleksandrom Vučićem na čelu, on je rekao da mu niko nije prihvatljiv, ali da neće da priča o tome "šta bi bilo kad bi bilo".

NIKO NE REAGUJE NA POLITIČKI PROGONA ČLANOVA DS

Đilas je istakao i da se u on i članovi DS pod "političkim progonom na koji niko ne reaguje" i da će to Srbiju vratiti u 1990. godine, u vreme progona novinara, straha i autocenzure.

- Objavljuju najgore laži o meni i nema reakcije na to. Da nekoga nazovu Hitlerom ja bih reagovao" rekao je Đilas i istakao da nije uzeo "ni dinara od zemlje" i da "neće plaćati ni reket" dnevom listu "Kurir" zbog čega je i tužio vlasnike tih novina.

On je demantovao da je direktor kompanije "Krokus" u Pragu o čemu je pisao taj list i naveo da ta firma nema promet poslednjih 11 godina.

Đilas je rekao da sledeća vlast sigurno neće biti bez Demokratske stranke i da sa "jednima nikada nisu bili na vlasti, a da su ih oni sa kojima su činili vlast, prevarili".

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gavrilo

    14. januar 2013 | 11:41

    Koje bre svetlo. Ti sa ga sa ugasio davno. I naravno da nevidiš šta si uradio.

  • smesno

    14. januar 2013 | 11:14

    Djilas, us*ao si svoj obraz, nemas mesta za rec!!!

  • Предраг

    14. januar 2013 | 12:33

    Dragane pozdravio te Robija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA