CVIJAN: Nove okolnosti za zabranu SNP "Naši"

Spaljivanje zastave AP Vojvodine može dovesti do ponovnog pokretanja postupka za zabranu SNP "NašI", tvrdi Vladimir Cvijan, član predsedništva SNS

  • 2

Član Predsedništva SNS Vladimir Cvijan tvrdi da postoje "nove okolnosti" zbog kojih je moguće da se ponovo pokrene inicijativa pred Ustavnim sudom Srbije za zabranu SNP "Naši".

Vladimir Cvijan, predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine i član Predsedništva vladajuće SNS, izjavio je da postoje "nove okolnosti" zbog kojih je moguće da se ponovo pokrene inicijativa pred Ustavnim sudom Srbije za zabranu organizacije SNP "Naši".

Prema njegovom mišljenju, NVO, mediji i privatna lica mogu na "legalan i međunarodno priznat" način ponovo da se obrate UŠ.

U nove okolnosti kao povodu za obraćanje Ustavnom sudom spadaju "aktivnosti" pomenutog ekstremističkog udruženja - spaljivanje zvanične zastave AP Vojvodine i lepljenje uličnih plakata sa spiskovima "antisrpskih" medija i nevladinih organizacija. 

Aktivisti SNP "Naši", koji su nedavno na internetu objavili "crne liste" nevladinih organizacija i medija, tražili su hapšenje uglednog intelektualca Ivana Vejvode, a sinoć su nastavili s nasilnim ponašanjem, tako što su ispred prostorija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu spalili zastavu Vojvodine, koju su nazvali "Čankova krpa", a njene ostatke okačili su na vrata LSV "kao novogodišnju čestitku". 

Ovo, inače, nije prvi slučaj da su "Naši" zapalili zastavu pokrajine. To su činili i prošle godine u Zrenjaninu, Novom Sadu i Bačkoj Palanci. Državni organi ni tada nisu reagovali, a nisu se oglasile ni stranke aktuelne vladajuće koalicije.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA