DAČIĆ: BIA i VBA nemaju informacije o vezama Šarića i Vlade

- To je smišljena provokacija koja ima za cilj da kompromituje celu Vladu, jer kakva je to Vlada u kojoj sede oni koji razgovaraju sa najtraženijim čovekom u Srbiji i šire - rekao je premijer Srbije

  • 1

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je dobio pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član Vlade razgovarao sa odbeglim narko-bosom Darkom Šarićem.

Komentarišući izjavu potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da je od MUP traženo da se pripremi informacija o tome da li je jedan aktuelni član Vlade razgovarao sa Šarićem i njegovo pitanje da li je to završeno, Dačić je u intervjuu listu "Politika" odgovorio:

- To je smišljena provokacija koja ima za cilj da kompromituje celu Vladu, jer kakva je to Vlada u kojoj sede oni koji razgovaraju sa najtraženijim čovekom u Srbiji i šire. Ja sam tražio da se izjasne naše službe. Dobio sam pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju takvu informaciju - rekao je Dačić.

- Podsetiću da je moj gost prošle godine bila direktorka američke Agencije za borbu protiv narkotika Mišel Leonhart. Ona sigurno ne bi nikad došla niti bi se sretala sa mnom više puta da neke strane službe imaju informaciju da je moguće nešto tako - rekao je Dačić.

Prema njegovom mišljenju, "to je sve refleksija na one tvrdnje da bi Vlada mogla da padne".

- Sada se svi ubijaju tražeći razloge zašto bi Vlada pala. Jedni kažu da će pasti zbog Miškovića, jedni zbog Šarića. Ako je to razlog da Vlada padne, onda je ovo srećna Vlada jer ne može da se nađe nijedan ozbiljan politički razlog zašto bi pala - rekao je Dačić.

"PRIŠTINA DANAS NE MOŽE DA DOBIJE ČLANSTVO U UN"

Premijer Srbije izjavio je da je članstvo u UN jedini motiv zbog kojeg bi Priština bila spremna da razgovara o statusu Kosova.

- Članstvo u UN je jedna od retkih stvari koje Priština danas ne može da dobije. Skoro sve drugo mogu da dobiju. Zato sam rekao da možemo da razgovaramo o stolici u UN, ali da vidimo šta je predlog za konačno rešenje - naglasio je Dačić.

Premijer je podsetio da status Kosova nije rešen sve dok Priština ne dobije status države članice u UN, te da "Srbija drži kočnicu UN i da će to tako biti decenijama", rekao je Dačić.

Na pitanje šta bi Srbija dobila zauzvrat, Dačić je odgovorio da to ne može da kaže.

Dačić je naveo da je prvi važan korak ka uspostavljanju autonomije Srba na Kosovu postignut u Briselu dogovorom o naplati dažbina na administrativnim prelazima.

- Dogovor koji je postignut o naplati dažbina na administrativnim prelazima je prvi važan korak ka uspostavljanju autonimje Srba na Kosovu, jer je osnova svake autonimije i finansijska - rekao je Dačić, i podsetio da će novac ići u poseban fond namenjen isključivo razvoju severa.

On je dodao da će srpski predstavnik u tom fondu, koji će formirati EU, moći da blokira svaku odluku.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavce

    20. januar 2013 | 21:41

    Mislim da se stvari odvijaju dobro jer treba imati u vidu da ceo zapad je protiv nas na neki nacin zasto...to ce istorija pokazati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA