TRAŽI MILIJARDU EVRA: Đilas tuži "Kurir" zbog povrede časti i ugleda

Gradonačelnik Beograda tužio je dnevni list "Kurir" za sumu od čak 120 milijardi dinara, što predstavlja isti iznos koji je ''Kurir'' napisao da Đilas poseduje

  • 11

Gradonačelnik Beograda i predsednik Demokratske stranke Dragan Ðilas tužio je dnevni list "Kurir" za sumu od čak 120 milijardi dinara, što je nešto više od milijardu evra, saopšteno je iz tog dnevnog lista.

Iz tog lista poručuju da je u pitanju najveći odštetni zahtev protiv medija u istoriji sveta.

Ðilas je u tužbi, kako piše u saopštenju, naveo da taj list tuži "za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda".

- Jasna je Ðilasova namera da preko ove tužbe, nezabeležene u sudskoj praksi, pokuša da ugasi najtiražniji dnevni list u Srbiji i zastraši novinare i urednike, posle bezuspešnih pokušaja da stavi ''Kurir'' pod svoju kontrolu - rečeno je iz "Kurira".

Ðilas u tužbi, kako se dodaje, zahteva da sud izrekne i hitnu privremenu meru - da se "Kuriru" zabrani da objavljuje negativne tekstove o njemu, pod pretnjom plaćanja novčane kazne od 500.000 dinara.

- Ovim zahtevom Ðilas na mala vrata uvodi cenzuru u srpske medije i pokušava da disciplinuje one koje nije uspeo da stavi pod kontrolu preko svoje medijske kuće ''Dajrekt medija'', koja ima monopolski položaj na tržištu reklama u Srbiji i određuje u kojim medijima će se pojaviti reklame privatnih, ali i velikih državnih kompanija - naveo je "Kurir".

Dragan Ðilas potvrdio je da je tužio dnevni list "Kurir" na sve iznose za koje je taj list njega optužio, i naveo da je odštetni iznos besmislen, kao i pisanja "Kurira" o njemu.

- Odštetni zahtev je na isti iznos koji je ''Kurir'' napisao da ja posedujem. Sve tužbe koje sam podneo su na one iznose za koje je mene ''Kurir'' optužio. Iznos je naravno besmislen, kao što su besmislene i tvrdnje koje ''Kurir'' objavljuje o meni - rekao je Ðilas Tanjugu.

Iz "Kurira" su Ðilasu poručili da će nastaviti da pišu o "njegovim aferama", jer građani Beograda i Srbije imaju pravo da znaju kuda idu milijarde koje se slivaju u budžet glavnog grada i ko se sve obogatio od novca koji Beograđani uplaćuju u gradsku kasu.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    21. januar 2013 | 20:36

    Haha odmah u zatvor sa ovim

  • nezadovoljština

    21. januar 2013 | 20:32

    Ne znam za čast, ali odakle ti ugled?

  • Dalibor

    21. januar 2013 | 20:44

    Zna se sta je Djilas, nemam ni gram postovanja prema njemu, ali isto tako ovaj Kurir je prava prostacka novinska kuca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA